• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış
25 Ocak 2015 Pazar 13:10

Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış

Başbakan Davutoğlu, "Ertuğrul Gazi'nin, Selahaddin Eyyübi'nin torunları çatışmak isteyenlere karşı inadına barış, kardeşlik, yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dünya diyecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Diyarbakır il kongresinde bir konuşma yapıyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından ana başlıklar şöyle:

"Diyarbakır'ın sokaklarında da birlikte yürüyeceğiz. Milletimizin eşit fertleri olarak Diyarbakır'da da Ortadoğu'da da dünyanın her yerinde de omuz omuza yürüyeceğiz. Ertuğrul Gazi'nin torunları, Selahaddin Eyyübi'nin torunları ayağa kalkacak, fitneye karşı ayağa kalkacak. Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış, kardeşlik, yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dünya diyecek."

"Eğer bir yerde bir camiye saldırı olmuşsa, o camide yan yana duran kardeşlerimizi görürsünüz. Bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek, işte bunun için 'Çözüm süreci' diyoruz. Çözüm süreci herhangi bir konjonktürel çaba değildir, çözüm süreci bir seçim kazanmak ya da kaybetmemek için açılan bir yol değildir. Çözüm süreci bu tarihdaşlığın, vatandaşlıkla buluştuğu kaderdaşlığın tesis edildiği bir süreçtir."

"Çözüm süreci her ne suretle olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacak, mutlaka analar arasındaki ebedi kardeşlik kaim kılınacak. Gençler, Diyarbakır sokaklarındaki gençler, Cizre'de, Van sokaklarındaki gençler, Edirne'de, Konya'daki gençler dağlarda karşı karşıya değil barış sofralarında bir arada olacaklar. Hiçbir şekilde onları karşı karşıya getirtmeyeceğiz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA