• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çardaklar bir bir kapanıyor!
19 Nisan 2011 Salı 08:51

Çardaklar bir bir kapanıyor!

Has Parti Karatay İlçe Başkanı Murat Yılmaz hayvancılık sektörünü değerlendirdi.

Murat Yılmaz şunları söyledi. “ Karatay ilçemiz hayvancılık sektörünün İlimizde en yoğun olduğu bölgedir. AKP Hükümetinin izlediği hayvancılık politikaları yüzünden bugün ilçemizde bulunan ve Konya’ nın  et, süt ve süt ürünlerine yönelik bir çok ihtiyacını karşılayan çardaklar bir bir kapanmaktadır.

Sorunun çözümüne yönelik bir türlü somut adımlarının atılmaması giderek derinleşmesine neden olmakta ve gelecek adına kaygı vermektedir. Geçmiş dönemlerde tarım ve hayvancılık ülkesi olarak anılan Türkiye’nin kendi iç dinamiklerini yok sayarak, et ve süt ürünleri ithal etmesi, yerli üreticilerimizin gözden çıkarıldığın açık bir göstergesidir.

Dünyanın en pahalı mazotunu, dünyanın en pahalı yem materyallerini kullanarak dünyanın en ucuz ürününü satmaya çalışan tarım ve hayvancılık sektörünün bu fedakâr insanları, artık nefes alamayacak duruma getirilmiştir. Sektör her geçen gün kan kaybetmekte ve sektörden kaçışlar hız kazanmaktadır.

Bu bağlamda daralan üretime hız kazandırmak vaadiyle üreticiye sunulan kredi imkânları sayesinde kar eden sadece bankacılık ve sömürge sektörü olmuştur.

Bireysel ve toplumsal umutların giderek azaldığı, geleceğinden kaygı duyan, hayata pozitif bakamayan bireylerin oluşmaya başladığı bu dönemde, Halkın Sesi Partisi olarak yetkililerden umut tacirliği değil; toplumsal kalkınmışlık için kalıcı adımlar atmalarını, sermaye patronlarının değil halkın sesine kulak verilmesini, halkın sadece sandıkta zamanında değil; bu ülkenin nimetlerinin paylaşıldığı zaman da hatırlanmasını istiyoruz. Sosyal devlet anlayışının gereğinin yapılarak bu gidişe artık dur demenin vakti gelmiştir’ siz değerli hemşehrilerimizi bu ve benzeri sorunlara dur diyecek HAS PARTİ saflarına bekliyoruz
.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA