• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cansız bedeni çarşaf içinde verildi
28 Nisan 2012 Cumartesi 18:00

Cansız bedeni çarşaf içinde verildi

Semanur'un bir evi olmadı hiç. Annesi ve babası ayrıldığı için onu koruyup kollayacak bir annesi de yoktu.

'Ranzadan düştü' denilerek hastaneye getirilen ancak kafatasında çatlak, vücudunda ısırık izleri, kırıklar ve morluklar olan ve feci şekilde dövüldüğü anlaşılan 2 yaşındaki Semanur yaşama tutunamadı. Semanur'un dramı tüm Türkiye'yi üzdü. Semanur'un babası ve üvey annesi çalışmak için Urfa'dan Antalya'nın Serik ilçesine gelmişlerdi, başlarını sokacak bir evleri yoktu, çadırda yaşıyorlardı. Semanur'un bir evi olmadı hiç. Annesi ve babası ayrıldığı için onu koruyup kollayacak bir annesi de yoktu. En sonunda baba dayağından ölen Semanur'un bir tabutu bile olmadı. Minik kızın cansız bedeni amcasına bir çarşafa sarılı halde verildi.

Antalya’nın Serik İlçesi’nde ilk eşinden olan öz kızı 2 yaşındaki Semanur’u döverek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Ç. (26), mahkemede verdiği ifadesinde kızını dövmediğini öne sürerken, eşi 24 yaşındaki Sara S.Ç. ise, "Eşim kızını yemek yemediğinde, yaramazlık yaptığında sürekli döverdi" dedi. Baba dayağından öldüğü belirtilen Semanur'un cenazesi ise otopsi yapıldıktan sonra yakınları tarafından morgdan alındı.

SEMANUR'U ACIMASIZCA DÖVMÜŞLER

Serik’te babası Mehmet Ç.’nin "Ranzadan düştü" diyerek hastaneye getirdiği, kafatasında çatlak, vücudunda ısırık izleri, kırıklar ve morluklar bulunan minik Semanur Ç. dün saat 09.00’da Serik Devlet Hastanesi’ne, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Semanur, beyin kanaması ve akciğer kanaması teşhisiyle ameliyat edildikten sonra hastanenin yoğun bakım servisinde yer olmadığından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Semanur, yoğun bakım servisinde tüm müdahaleye rağmen dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Hastanede yapılan muayenede, minik kızın kafatasında çatlak, vücudunda diş izleri, kırıklar ve morluklar tespit edildi. Feci şekilde dövüldüğü anlaşılan Semanur’un babası Mehmet Ç. ve 1 yıl önce evlendiği Sara S.Ç. gözaltına alındı.


Belek Jandarma Karakol Komutanlığı’nda ifade veren Mehmet Ç. ve eşi Sara S.Ç. dün saat 21.00’de Serik Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta ifade veren çift, tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.  

Baba Mehmet Ç. mahkemede verdiği ifadede hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Tarım işçiliği yapan Mehmet Ç. "Semanur aşırı yaramazlık yaptığında, zaman zaman dövdüğüm oldu. Ancak bu kez ben dövmedim, ranzadan düştü. Dövme iddiası yalan. Ben dövmedim. Fenalaşınca hastaneye götürdük. Kızımı ben öldürmedim, kabul etmiyorum" dedi.

TUTUKLANDILAR

Semanur'un üvey annesi Sara S.Ç. ifadesinde eşinin kızını sürekli dövdüğünü söyledi. Mehmet Ç.’nin boşandığı eşinden olan kızını yaramazlık yaptığı zamanlarda dövdüğünü anlatan Sara S.Ç. "Mehmet dün akşam (Perşembe) Semanur’u yine dövdü. Babası, Semanur yaramazlık yaptığında, altını ıslattığında ve özellikle yemek yemediğinde döverdi. Kızını sürekli döverdi" diye konuştu.

Saat 05.00’e kadar süren adliyedeki işlemlerin sonunda Mehmet Ç. 'yakın akrabasını kasten öldürmek'ten, eşi Sara S.Ç. ise 'ihmal' suçundan tutuklanarak Antalya Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

BAKAN ŞAHİN: ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN HUKUKİ ALTYAPIYI GÜÇLENDİRİYORUZ

CENAZESİ MORGTAN ALINDI

Diğer yandan Semanur’un cansız bedenine, Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi yapıldı. Cumhuriyet Savcısı Galip Aşık nezaretinde 2,5 saat süren otopside küçük kızdan örnekler alındığı ve bunların inceleneceği belirtildi. İncelemenin en küçük ayrıntıya kadar yapıldığını belirten Cumhuriyet Savcısı Aşık, bu konuda daha fazla açıklama yapmayacağını söyledi.

Daha sonra yakınlarına teslim edilen küçük kız için tabut kullanılmadı. Amcası Mustafa Ç.’nin kollarında son yolculuğuna çıkan Semanur, cenaze aracının arka koltuğuna oturan amcasıyla birlikte toprağa verilmek üzere Uncalı Kent Mezarlığı’na götürüldü.

Amca Mustafa Ç. gazetecilere yaptığı açıklamada Şanlıurfa’dan çalışmak için Serik ve Aksu ilçesine geldiklerini, buralardaki seralarda yevmiye ile çalıştıklarını ve yaşamlarını çadırda sürdürdüklerini ifade etti. Olayla ilgili bilgisi olmadığını kaydeden Mustafa Ç. herkes gibi kendisinin de şaşırdığını ve üzüldüğünü söyledi.

Semanur’un annesi Caziye Ç.’nin ise Kayseri’de yaşadığı ve kızının cenazesine gelmediği belirtildi.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü açıklandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA