• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Canlı yayında siyaseti bırakacağı tarihi açıkladı
15 Mart 2014 Cumartesi 09:34

Canlı yayında siyaseti bırakacağı tarihi açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuk olarak katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş gazetecilerin sorularını yanıtladığı programda 17 Aralık operasyonu dinleme skandalı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak 'Başbakanımız atak davranmasaydı bizim üst düzey bürokratlarımızdan tutunda bir çok kişi hedef alınacaktı, amaç hükümeti yıkmaktı' şeklinde konuştu.

Topbaş ayrıca seçilmesi durumunda üç dönem üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını belirterek 'görevimin bitiminde siyaseti bırakmayı düşünüyorum' dedi.

AİLEMİZLE KONUŞURKEN BİLE ÇEKİNİR HALE GELDİK

Dinleme konusunda beş yüz bin kişi gibi bir rakamdan bahsediliyor. Öyle bir döneme geldik ki neredeyse dinlenmeyen insan kendini sorgulayacak ben niye dinlenmedim diye. Çocuğunuzla ailenizle eşinizle konuşurken bile çekinir hale geldi insanlar. İnsanın mahremi var, özeli var. Böyle bir şey olamaz. Hangi devirde yaşıyoruz? Teknolojinin verdiği imkan var diye o zaman herkes birbirini takip etsin.

BAŞBAKAN ATAK DAVRANMASAYDI BİR ÇOK KİŞİ HEDEF ALINACAKTI

17 Aralık 25 soruşturmasının İstanbul Büyükşehir Belediye'sine uzanan ayaklarının uzandığı belirten Kadir Topbaş 'Bunun üzerine müdahil olunmasaydı, Başbakanımız atak davranmasaydı bizim üst düzey bürokratlarımızdan tutunda bir çok kişi hedef alınacaktı, bu sistem böyle gidecekti. Amaç hükümet gitsin. Bugün gelinen noktayı düşünün. Ne olacaktı hükümet gidince? Bu nasıl bir akıl tutulması. IMF olan borç ödenmiş, 700 milyara yakın yatırım yapılmış, Türkiye'nin çehresi değişmiş. Biz büyükşehir olarak yatırımlar yapıyoruz. Fert başına düşen milli gelir on bin doların üstüne çıkmış, nüfus artmasına rağmen işsizlik rakamları tek haneye düşmüş. Sürekli yatırımlar yapılıyor bu gerçekleri görerek değerlendirme yapmak lazım.

GÖREVİM BİTİNCE SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Ben dönemim bitince siyaseti bırakacağım. Görevim bitince hem aday olmayacağım hem de siyaseti bırakacağım. Niyetim bu yönde. Onurlu bir görevle İstanbul'da siyaseti bırakmak istiyorum.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA