• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çankayada devir-teslim
28 Ağustos 2014 Perşembe 18:03

Çankaya'da devir-teslim

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki törenle görevi 11. Cumhurbaşkanı Gül'den devraldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından resmi törenle karşılandı.
 
Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre Resmi Konut'ta kaldıktan sonra Çankaya Köşkü'ne hareket etti. Erdoğan'a bu sırada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen eşlik etti. 
 
Cumhurbaşkanlığı'nın 1. No'lu kapısında, tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve Türk bayrağı taşıyan atlı birlik tarafından karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu makam aracı, atlı birlik eşliğinde tören alanına geldi.
 
Erdoğan ve eşi, tören alanında 11. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi tarafından karşılandı. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören kıtasını "Merhaba asker, nasılsınız" diyerek selamladı. "Sağol" karşılığını alan Erdoğan, "Sizler de sağolun" dedi.
 
Tören sırasında, Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de eşlik etti. 
 
Büyük Şeref kapısının önünde Cumhurbaşkanları ve eşleri basın mensuplarına poz verdi.
 
Gül, devir teslim törenine katılmak üzere Çankaya Köşkü'ne gelen devlet başkanlarını da Şeref Kapısı'nda karşıladı.
 
"Görevimi devrederken müsterihim"
 
Gül, törende yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını, vatan aşkını ve millet sevgisini, hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim" dedi.
 
Gül, "Değerli kardeşimin liderliğinde Türkiye'nin ileri mesafeler katedeceğine inancım tamdır. Görevimi devrederken müsterihim" diye konuştu.
 
"Kapanan dönem eski Türkiye dönemidir"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende şu mesajları verdi:
 
- Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi teknik bir değişikliğin ötesinde aslında bir dönemin kapatılması meselesidir. Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir.
 
 - Türkiye'nin dış politikasında ana eksen barış, dayanışma ve refahtır. Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir ülkenin iç işlerinde asla gözü yoktur, planı, projesi yoktur.
 
- Türkiye'nin stratejik hedefi olan Avrupa Birliğine üyeliğine yürüyüşü daha kararlı şekilde devam edecektir. Demokratik reformlarımız hız kesmeyecek. Başta çözüm süreci olmak üzere her türlü vasıtayla 77 milyonun birliği ve bütünlüğü daha güçlü şekilde tesis edilecektir.
 
Notlar
 
Ellerinde Türk bayraklarıyla Köşk'ün önünde toplanan vatandaşlar, "Çankaya seninle daha güzel usta" yazılı pankart açtı. 
 
"Büyük Başkan, Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde tezahüratta bulunan vatandaşlar, Erdoğan'a Resmi Konut'tan Çankaya Köşkü'ne gidişinde sevgi gösterisinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.
 
Köşk'ün girişinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA