• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü Dualarla ve Coşkuyla Kutlandı
18 Mart 2018 Pazar 17:31

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü Dualarla ve Coşkuyla Kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü Konya’da çok sayıda etkinlik ile dualar ve büyük coşku içinde kutlandı.

Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programlarla Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü’nde Konya’da coşkuyla kutlandı.
Konya Şehitliği’nde çelenk sunumu, saygı atışı ve duaların başlayan programlar Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde sergi ve Çanakkale programı ile devam etti.

Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programda da gaziler ve şehit aileleri bir araya geldi.

SINIRLARIMIZI KORURKEN KİMSENİN KINAMASINI DİKKATE ALMAYACAĞIZ

Programda konuşan Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’in merkezini kontrol altına aldığını belirterek, “Bundan sonra da Suriye’nin birliği, beraberliği, sınır bütünlüğü ve Suriye’de herhangi bir terör örgütünün varlık göstermemesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırlarını koruması için gerekli gayreti hiç kimsenin kınamasını dikkate almaksızın gösterecektir. Bizim asli vazifemiz, ülkemizin sınırlarını korumaktır” dedi.

BİZE DÜŞEN GÖREV DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN YOLUMUZA DEVAM ETMEK

“Kimi Erzurumlu, kimi Konyalı kimi Ardahanlı kimi Urfalı sayısız koçyiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir Çanakkale” diyen Konya Valisi Yakup Canbolat, “Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile ilerleyen, gelişen ve daha güçlü bir Türkiye için yolumuza devam etmektir” dedi.

BU VATAN ŞEHİTLERİMİZİN FEDAKARLIKLARI İLE KURULDU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de vatanın şehitlerin fedakarlıkları üzerine kurulduğunu belirterek, “Şehit ailelerimize ve şehit yakınlarımıza şükran duygularımızı ifade ederken 18 Mart Şehitler Günü’nün nesillerimiz için, gençliğimiz için şuurlanmaya vesile olmasını diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken kahraman ordumuza muzafferiyet diliyorum” dedi.

MEHMETÇİK’E DESTEK İÇİN BİSİKLET HALK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Birlik Vakfı tarafından şehitlerimizi anma ve Zeytin Dalı Harekatına destek amacıyla Bisiklet Halk Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Mevlana Meydanı’ndan başlayan programa Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konyaspor ve Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ile ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, Atatürk Stadyumu'nda sona erdi.

İSTİKLAL HARBİ ŞEHİTLERİ ABİDESİ’NE ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞU

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İstiklal Harbinde şehit düşen ecdadımız hatırasına yaptırdığı İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi de 18 Mart’ta ziyaretçi akınına uğradı. Başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ndeki müzeyi, şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu alanı ziyaret ederek Fotoğraflarla Çanakkale Sergisi’ni gezen misafirlere Büyükşehir Belediyesi tarafından günün anlamı vesilesiyle hoşaf ve ekmek ikram edildi.

KÜLTÜRPARK’TA HOŞAF-EKMEK İKRAM EDİLDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi, vatan için her türlü fedakarlığa katlanan ecdadı yad ederken onların cephede bir öğünde yediklerini tadarak yaşanan zorlukları bir nebze de olsa anlamak amacıyla günün anısına vatandaşlara hoşaf-ekmek ikram etti.

Kültürpark’ta gerçekleşen programda binlerce vatandaş ikram edilen hoşaf ve ekmeği alarak ecdada dua gönderdi.

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi ile Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından Beklemesinler adı verilen birçok etkinlik düzenlendi. Ecdat Bahçesi’ndeki etkinlikler kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, canlandırmalar, kan bağışı, konser, fotoğraf sergileri, mehter ile halkoyunları gösterileri gün boyu devam ederken; etkinliklere katılan gençler sabaha kadar nöbet tuttu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA