• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Çanakkale ile Afrin 103 yıllık bir kahramanlık buluşmasıdır”
21 Mart 2018 Çarşamba 15:44

“Çanakkale ile Afrin 103 yıllık bir kahramanlık buluşmasıdır”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tuzlukçu İlçesi’nde çeşitli yatırımlarda incelemelerde bulunarak ilçeye kazandırılan Şehir Konağı’nın açılışına katıldı.

Konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin tarihimiz için, büyük ibretlerle dolu bir zaferin adı olduğunu belirten Başkan Akyürek, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Afrin’de ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen terör yuvalarının bertaraf edilmesi için şanlı ecdadın torunu olan kahraman askerlerimizin elde ettiği Afrin Zaferi ne güzel bir tevafuk, ne kadar güzel bir buluşmadır. 103 yıllık bir kahramanlık buluşması” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırım incelemeleri, Yerel Buluşmalar ve çeşitli programlar kapsamında ziyaret ettiği Tuzlukçu İlçesi’nde Şehir Konağı’nı hizmete açtı. Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Şehir Konağı’ndaki açılışa Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, AK Parti Tuzlukçu İlçe Başkanı Nevzat Kolaş, MHP Tuzlukçu İlçe Başkanı İsmail Budak, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, muhtarlar ve ilçe halkı katıldı.

ECDADIN MİRASINA LAYIK OLMAMIZ LAZIM

İlçeye kazandırılan eserin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çanakkale Zaferi ile Afrin Zaferi’nin ülkemiz için önemine dikkat çekti. Çanakkale Zaferi’nin 103. yılının idrak edildiğini hatırlatan Başkan Akyürek, “Çanakkale aslında tarihimiz için, milletimiz için büyük ibretlerle dolu bir mücadelenin, bir zaferin adıdır. Çanakkale, bütün imkansızlıklara, yedi düvelin en modern silahlarla birleşmesine rağmen nasıl mağlup olduklarını bilmemiz, anlatmamız gereken bir zaferin adı. Bir milletin en büyük gücü imanlı neslidir, imanlı ve inançlı insanlarıdır. Bunu Çanakkale’de ecdadımız gösterdi. Büyük bedeller ödeyerek gösterdi ama asla ölümden korkmadı, ölümü hiçe saydı; vatan için, millet için şehadete adeta koşarak yürüdü. Bu mirasa layık olmamız lazım. Çalışırken, hizmet üretirken büyük bir mirası taşıdığımızı asla unutmamamız lazım. Yeniden Büyük Türkiye’nin kuruluşunda bir katkı yapan olmak, o binanın oluşmasında bir harç olmak idealini asla unutmamamız lazım” dedi.

ÇANAKKALE VE AFRİN NE GÜZEL BİR BULUŞMADIR

O idealin unutulmadığının bir göstergesinin de Afrin Zaferi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Afrin’de ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen terör yuvalarının bertaraf edilmesi için şanlı ecdadın torunu olan kahraman askerlerimizin elde ettiği Afrin Zaferi ne güzel bir tevafuk, ne kadar güzel bir buluşmadır. 103 yıllık bir kahramanlık buluşması. Aynı zamanda şehitlerimizin de buluştuğu bir yıldönümü. Afrin’de, El Bab’ta ve ülkemizin değişik bölgelerinde vatanın bölünmezliği için mücadele ederken şehit olan kahraman askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”

NEVRUZ BİR KARDEŞLİK GÜNÜDÜR

Konuşmasında mübarek üç ayları ve Nevruz Bayramı’nı da tebrik eden Başkan Akyürek, Nevruz’un baharın müjdecisi olduğunu ama bu bayramı ülkemizi bölüp parçalamak, huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin kendi bakış açılarına alet ettiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Nevruz bir barış, kardeşlik, tabiatla kucaklaşma ve tebessüm günüdür. Bahar bayramının da insanlarımız adına yeni güzellikler, mutluluklar ve huzur getirmesini Allah’tan diliyoruz” diye konuştu.

TUZLUKÇU’YA 26 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILDI

Konuşmasında Yeni Büyükşehir Yasası sonrası 31 ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek bu süreçte Tuzlukçu İlçesi’ne 26 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

ŞEHİR KONAĞI HAYIRLI OLSUN

Açılışı yapılan Tuzlukçu Şehir Konağı’nın bir sosyal ve kültürel kalkınma projesi olduğunu, ilçeye başka bir seviye kazandırdığını dile getiren Başkan Akyürek, bütün ilçelere şehir konakları kazandırmak için çalıştıklarını ifade etti. Şehir konaklarının mimari yapıları, meslek edindirme sınıfları, yüzme havuzları, spor salonları ve kafeteryaları ile ilçelere değer kattığını kaydeden Başkan Akyürek, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak kullanılan şehir konağının ilçe için hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN AKYÜREK’E TEŞEKKÜR

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibini Tuzlukçu’da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını belirterek, 2014 yılından bu yana ilçeye kazandırılan yatırımlar için ilçe halkı adına Başkan Akyürek’e teşekkür etti. Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi de yatırımın ilçeye hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Tuzlukçu Şehir Konağı’nın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Açılış ardından Şehir Konağı’nı inceleyerek kursiyerlerin açtığı sergiyi gezen Başkan Akyürek, çocuklara da bir Konya geleneği olan şivlilik ikram etti.

MEZARLIK DÜZENLEMESİ VE CUMA CAMİİ İNCELEME

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe programı kapsamında düzenleme çalışması yapılan Tuzlukçu Mezarlığı ile Cuma Camii’nde de incelemelerde bulunarak ilçe şehitliğinde yatan Şehit Uzman Çavuş Halim Ünal\'ı mezarı başında ziyaret ederek, dua etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA