• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cami kundaklama çağrılarına suç duyurusu
04 Ocak 2015 Pazar 12:43

Cami kundaklama çağrılarına suç duyurusu

Hollanda'da, sosyal medya üzerinden ülkedeki camilere yönelik kundaklama çağrısı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hollanda'da savcılığa suç duyurusunda bulunan Faslı sivil toplum kuruluşları, benzer girişimlerin toplumun diğer kesimlerince de yapılmasını istedi.

Devlet ile Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) da Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak tehdit çağrılarına karşı önlem alınmasını talep etti.

Kundaklama çağrılarını ciddiye aldıklarını belirten CMO sözcüsü Yassin El Forkani, bakanlıktan alınması gereken tedbirler konusunda bilgi istediklerini açıkladı. Camiye gelenlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğine işaret eden El Forkani, bakanlıkla görüşmek istediklerini de ifade etti.

Bazı camilerde güvenliğin arttırıldığı öğrenildi.

İsveç'teki cami kundaklama haberleriyle ilgili Facebook paylaşımlarının altına, benzer eylemlerin Hollanda’da da yapılması istenen yorumlar yazılmıştı.

Müslüman karşıtı aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) destekçilerine ait olduğu ileri sürülen Facebook’taki sayfaya yazılan ve sonradan silinen yorumlara, bazı siyasetçiler de tepki gösterdi. Yorumların kabul edilemez olduğunu belirten iktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) milletvekili Ahmed Marcouch, savcılığın girişimde bulunmasını istemişti.

İsveç’in güneydoğusundaki Eskilstuna kentinde 25 Aralık’ta bir caminin kundaklanması sonucu çıkan yangında 5 kişi yaralanmış, Eslöv kentinde ise 26 Aralık’ta kundaklanan bir camide hasar meydana gelmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA