• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çalışma hayatındaki sorunlara çözüm çalıştayı
17 Kasım 2013 Pazar 15:10

Çalışma hayatındaki sorunlara çözüm çalıştayı

KTO, üyelerinin iş ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunları tespit etmek ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla çalıştay düzenledi.
Konya Ticaret Odası (KTO), üyelerinin iş ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunları tespit etmek ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla “İş ve Çalışma Hayatında Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenledi.

Onarlı gruplar halinde on masada hukukçu, mali müşavir, insan kaynakları müdürü ve iş adamları ile İşkur ve SGK temsilcilerinin yer aldığı çalıştay toplam yüz kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemiz son 11 yılda kişi başı milli gelirini 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolar seviyesine getirdi. Bu gelir artışımız bize 2023 yılında kişi başı 25 bin dolar milli gelire sahip dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefini de beraberinde getirdi. İş dünyamızı heyecanlandıran bu hedefte ülke olarak 2 trilyon dolar üretimi gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin bu gelir diliminden en büyük payı almasını istiyoruz. Diğer taraftan son iki yılda ekonomik gelişmelerin desteklenmesi amacıyla kanun ve yönetmelik değişiklikleri gerçekleştirildi. Bu değişikliklere üyelerimizin en kısa zamanda uyum sağlamalarını ve uygulamada yaşayacakları muhtemel sorunları en hızlı şekilde tespit ederek çözümü konusunda gerekli girişimlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Geniş bir katılımla düzenlediğimiz çalıştaylarla da görüş ve önerileri rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyoruz. Türk Ticaret Kanunu değişikliğinden sonra yaptığımız çalıştay sonucunda hazırladığımız raporda taleplerimiz doğrultusunda olumlu sonuçlar aldık. Bugünkü çalışma hayatını ilgilendiren konuların tartışılacağı çalıştayımızda ortaya çıkacak taleplerimizin de olumlu değerlendirileceğine inanıyoruz” dedi.

SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç de, “Özel sektör temsilcilerinin görüşlerini alacağımız bu çalıştay, rehberlik hizmeti gören kurumumuz adına faydalı olacaktır” dedi. İşkur Konya İl Müdürü Lokman Ceylan ise, “İşkur olarak özel sektörün sorunlarını takip ediyoruz. Kurumumuz adına önemli gördüğümüz çalıştaya gereken katkıyı sağlayacağız” şeklinde konuştu. Çalıştay Danışman Kurulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı da, “Çalışma hayatındaki kanunlar işçi ve işveren tarafından farklı yorumlanmaktadır. Kamu ve özel sektörün bir arada olduğu çalıştayda iş dünyasının taraflarınca mevzuata bakış açılarını değerlendireceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkan Yardımcısı Osman Nejat Güneri, İş Başmüfettişleri Mehmet Yılmaz, Emin Onan Kuru, İş Müfettişleri Abbas Deniz ve Davut Seyhan, Çalışma ve İş Kurumu Konya İl Müdürü Lokman Ceylan SGK Konya, İl Müdürü Cem Dinç ile KTO Üye Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı, Yrd. Doç. Dr. Mücahit Ünal ve Ali Egemen’in Danışma Kurulunu oluşturduğu çalıştayda işletmelerin yoğun olarak gündeme getirdikleri; kıdem tazminatı, çalışma süreleri, yıllık ücretli izin ve iş sağlığı ve güvenliği konularından oluşan dört madde tartışıldı. Çalıştay sonucunda hazırlanacak raporla başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunulacak. İHA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA