• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çalışanlar dikkat! Maaş hesabında devrim
02 Ekim 2014 Perşembe 15:26

Çalışanlar dikkat! Maaş hesabında devrim

TÜİK 'benim bugünkü maaşım ne olmalı' sorusuna cevap veren bir uygulama geliştirdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, geçmişteki bir parasal değerin, talep edilen tarihteki değerinin saptanması için yeni uygulama geliştirdiklerini bildirdi.
 
Aydemir, "Bu uygulama, mahkemenin sonuçlanma sürelerini kısaltacak. Vatandaşların kendi aralarındaki işlemleri de kolaylaştıracak, paranın bugünkü değerinin gerekli olduğu her şeyde işe yarayacak. Bilirkişiler biraz üzülecek" dedi.
 
Aydemir, basın toplantısında, belli bir tarihteki parasal değeri Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) değişim oranları kullanılarak talep edilen tarihteki değere dönüştürme aracı olan "Parasal Değerleri Güncelleme Aracı" uygulaması hakkında bilgi verdi.
 
TÜİK'in internet sitesinin sağ alt köşesinde yer alan Türk Lirası simgesinin yer aldığı linke tıklayarak bu uygulamaya ulaşılabileceğini ifade eden Aydemir, mahkemelerden, icra dairelerinden, sanayi ve ticaret odalarından, bazen de vatandaşlardan kendilerine gelen taleplere, artık internet sitesinden 30 saniyede cevap bulabileceklerini söyledi. Aydemir, bu uygulamadan alınacak belgenin, resmi evrak niteliği taşıdığını belirtti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA