• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çalışan gençler futbol turnuvası başlıyor
25 Nisan 2018 Çarşamba 15:34

Çalışan gençler futbol turnuvası başlıyor

Türkiye’de ilk defa Selçuklu Belediyesi tarafından çalışan gençlerin sosyal hayatına zenginlik kazandırmak amacıyla büyük bir tesis bünyesinde kurulan Selçuklu Kent Konseyi Çalışan Gençlik Merkezi, futbol turnuvasında buluşuyor.

Türkiye’de ilk defa Selçuklu Belediyesi tarafından çalışan gençlerin sosyal hayatına zenginlik kazandırmak amacıyla büyük bir tesis bünyesinde kurulan Selçuklu Kent Konseyi Çalışan Gençlik Merkezi, futbol turnuvasında buluşuyor.
Selçuklu Kent Konseyi Çalışan Gençlik futbol turnuvası, Anadolu Sanayinde Ali Okutan Sosyal Tesislerinde Çalışan Gençlerden oluşan 32 takımın eşleştirmeleri için yapılan kura çekilişleri ile başladı. Şehit Muharrem Samur Spor Tesislerinde onbeş gün sürecek futbol turnuvası10 Mayıs tarihinde yapılacak final maçı ile sona erecek. Katılımın yoğun olduğu maçlarda gençlerin kaynaşmaları, birlik ve beraberliğin artırılması hedefleniyor.

Kuranı kerim tilaveti ile başlayan kura çekiliş programına Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Selçuklu Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Polat, Selçuklu Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Yaman, Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Rıza Büyükzeren ve çok sayıda sanayi çalışanı genç katıldı. Takımların eşleştirmeleri kura ile belirlendikten sonra maçlarda giyilecek formalar takım kaptanlarına teslim edildi.

Türkiye’de ilk defa çalışan gençlerin istifade edebilecekleri Ali Okutan Sosyal Tesisleri ile hizmet ağını geniş bir yelpazede tuttuklarını ifade eden Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural,  çalışan gençlerin sosyal hayatlarına kültürel ve sportif aktivitelerle zenginlik kazandırıldığını ifade etti. Çalışan gençlerle birlikte olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Vural, çalışan gençlerin yer aldığı büyük bir futbol turnuvası ile 320 kişiden oluşan 32 takımın mücadelesinde centilmenliğin ve dostluğun kazanacağını belirtti. Yine çalışan gençlere örnek olacak deneyim paylaşımları ile her hafta işin uzmanından bilgi paylaşımı sağladıklarını ifade eden Vural, her zaman çalışan gençlerin yanında olduklarını vurguladığı konuşmasında, “Çalışan Gençlik Merkezimiz tesisleriyle, aktiviteleriyle tüm belediyelere örnek teşkil edecek bir yapıya sahiptir. Bu imkanları sağlayan Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tüm çalışmalarımızda daima bizim yanımızda yer almaktadır” dedi.

Sporun yürüyüş yaparak bile olsa çok büyük faydalara sahip olduğunun altını çizen Remzi Ay’da konuşmasında;  “Spor her zaman anılarla doludur her an bir şeylerle karşılaşabiliyorsunuz.Fakat bana göre sporcu ahlaklı olmalı, centilmen olmalı. O yüzden bizler fairplay çerçevesinde Türk gençliği böyle güzel ortamlarda toplanıp, böyle güzel sohbetlerde birbirimize ve etrafımıza anlatmamız lazım. Hem çalışıp hem de birlik olup spor yapmak hem bilgi birikimimizi aktarmak oldukça verimli olacaktır” şeklinde konuştu.

Turnuvada şampiyon takımın oyuncuları yarım altınla, ikinci takımın oyuncuları çeyrek altınla, üçüncü takımın oyuncuları da Konyaspor forması ile ödüllendirilecek. Turnuvada yine çalışan gençlikten ve hafızlardan oluşan bir futbol takımı da müsabakada mücadele edecek.

Programın sonunda günün hatırası olarak Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Veli Vural tarafından Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Ay’a ahşap işlemeli hediye takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA