• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çaldırdığı bilgisayarı internette buldu
29 Aralık 2012 Cumartesi 14:53

Çaldırdığı bilgisayarı internette buldu

Şişli'de bilgi işlem uzmanı Onur Gülbay'ın aracında bıraktığı özel donanımlı diz üstü bilgisayarı hırsızlar çaldı.
Gülbay, dedektif gibi izini sürdüğü bilgisayarını internette satışa çıkarılmış halde buldu. Gülbay'ın buluştuğu hırsızlık zanlısı, güven timleri tarafından kıskıvrak yakalandı.
Feriköy Mahallesi'nde 20 Aralık tarihinde bir arkadaşını ziyarete gelen Onur Gülbay, özel donanımlara sahip bilgisayarını otomobilinde bıraktı. Dizüstü bilgisayarı araçta gören hırsızlar, otomobilin kelebek camını kırıp cihazı çaldı.
Gülbay'ın durumu polise bildirmesi üzeren geniş çaplı araştırma başlatıldı. Bu sırada Gülbay ve arkadaşları çaldırdığı bilgisayarın özelliklerine sahip cihazları internette aramaya başladı. Aynı özelliklere sahip bir bilgisayarı internette bulan Gülbay, satıcıyla temasa geçti. Ancak internette verilen cep telefonu numarası sahteydi. Bu durum Gülbay'ı hırsızın bulunması konusunda biraz daha umutlandırdı. Hırsızın, Gülbay ve arkadaşlarının ciddi alıcı olduğunu anlaması üzerine zanlı ile birçok kez mailleşildi.
Konunun güven timlerine aktarılması üzerine ekipler geniş çaplı araştırma başlattı. Önceden belirlenen buluşma yerinde gizlice saklanan timler, mağdura gözlüğünü kaldırmasının ‘Bu benim bilgisayarım' mesajı demek olduğunu söyledi. Söz konusu işareti alan ekipler operasyonun düğmesine bastı ve çalıntı eşyalarla ilgilendiği öğrenilen Fuat D.'yi (28) gözaltına aldı. Şüpheli gerekli sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.
‘GÜVEN TİMLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Aracında unuttuğu dizüstü bilgisayarının otomobilinin camının kırılması üzerine çalındığını belirten Gülbay, "Olay sonrası iş yerindeki arkadaşım internetten satış yapılan bir sitede bu bilgisayara benzer bir cihazın satıldığını gördü. Acaba mı dedik? Telefonla aradık. Baktık telefon numarası sahte. Sonrasında biraz daha ciddi bir şekilde alıcı olduk. Seri numarasını teyit edince güven timi bize çok yardımcı oldu. Hırsızla bir buluşma ayarlanıp, suçüstü yakalandı. Güven timleri çok profesyonelce çalışıyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.
‘ARAÇTA ÇANTA BIRAKMAYIN'
Dört gün boyunca hırsızla internette yazıştığını aktaran Türkeer Tunçaral, "Bilgisayarın seri numarasını teyit ettikten sonra polise başvurduk. Polisin verdiği direktifleri takip edip, şahıs operasyonla yakalandı." diye konuştu. Son olarak otomobilden ayrılmadan önce araçta çanta bırakılmaması konusunda vatandaşları uyaran Tunçaral, "Bizim başımıza gelen olay herkesin başına gelebilir. Polisin desteği ve bizim şansımızla cihazımız bulunduğu için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA