• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çağlayan Konyalı sanayicilere ne önerdi?
10 Mart 2009 Salı 12:54

Çağlayan Konyalı sanayicilere ne önerdi?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Konya Sanayi Odası yönetimini kabul etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Konya Sanayi Odası seçimleri sonrası güven tazeleyerek tekrar göreve seçilen Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.  

 
KSO Başkan ve yeni yönetimine görevinde başarılar dileyen Bakan Çağlayan, Konya sanayisinin ülkemiz ekonomisinde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirtti.
Bakanlık olarak yaptıkları bir çalışma sonrası ön araştırma, yerinde yapılan inceleme ve ilgililerle yapılan görüşmeler sonucunda Konya’da 44 yatırımın gerçekleştirilebileceğinin tespit edildiğini ifade eden Bakan Çağlayan, “Yıllarca bu ülkede sanayicilik yapmış, Sizden biri olarak ülkemiz sanayicilerimizin, ticaret erbabımızın, esnafımızın sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik içinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben Sizin buradaki temsilcinizim. Elbirliğiyle, gönül birliğiyle ülkemizin kalkınması için hep birlikte çalışacağız” dedi.
 
Konyalı sanayicilere ve işletmelere ortak tedarik, ortak pazar oluşturmak, ortak Ar-Ge yapmak gibi alanlarda ortaklık kültürünün geliştirilmesi tavsiyesinde bulunan Bakan Çağlayan, freni patlamış bir kamyona benzettiği küresel krizin Türkiye'yi yılın son çeyreğine kadar etkileyeceğinin görüldüğünü dile getirdi. Sanayi envanteri, girişimci bilgi sistemi, sektörel izleme ve değerlendirme merkezi çalışmalarını da anlatan Bakan Çağlayan, 224 ana sektörü finansman yapısı, kur riskiyle, iç pazar ve dış pazar itibariyle izleyebildiklerini, hangi sektörün krizden ne kadar etkilendiğini tespit edebildiklerini kaydetti.
 
Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar sonucu ülke olarak krize ellerinde bir pusula ve bir radarla yakalandıklarına değinen Çağlayan, ellerindeki veri seti sayesinde derledikleri bilgileri Ekonomi Koordinasyon Kuruluna götürdüğünü söyledi.
Krize karşı gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerine de dikkat çeken Bakan Çağlayan, bu kapsamda en son hayata geçirdikleri ihracatçı KOBİ’lere 1 milyar dolarlık KOSGEB desteği verdiklerini aktardı.
 
Başta KOBİ’ler olmak üzere herkesin yaşanan küresel krize karşı tedbirini alması gerektiğini, şirketin kasasının patronun cebi olmaktan çıktığını görmesinin şart olduğunu ve Ar-Ge'nin inovasyonun günlük hayata dahil olması uyarısında bulundu.
 
Her krizin bir şeyler öğrettiğini yineleyen Bakan Çağlayan, ''Ama dayağı yemeden, kafamız, gözümüz kırılmadan bunları öğrenmemiz, sorunlarımızı çözmemiz lazım'' diye konuştu. 

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, Bakan Çağlayan’a kendilerini kabulünden dolayı teşekkür ederek, Konya sanayisi ve ekonomisini, Konya Sanayi Odası’nın projelerini, sanayicilerin öncelikli beklenti ve çözüm önerileri ile kriz ortamında sanayicilerin beklentilerini anlatan rapor sundu.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA