• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çabalarımız daha güzel bir Konya için
18 Kasım 2012 Pazar 14:05

'Çabalarımız daha güzel bir Konya için'

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonla başta Ankara olmak üzere Türkiyenin çeşitli illerinde görev yapan Konyalı bürokratlar, memleketlerinde bir araya geldi.
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanlığı, başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bürokratlık yapan Konyalıları memleketlerinde buluşturdu.
Konyalı bürokratların Konya’daki ilk programı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in ev sahipliğinde Konya Mutfağı’nda verilen kahvaltı ile başladı.
 

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri, bakanlıkların üst düzey Konyalı yöneticileri ve Ankara’daki birçok genel müdürlüklerin bürokratları ve işadamları, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti merkez ilçe teşkilatlarının başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
 

Sorgun; “Şehrimizin bize yüklediği mesuliyetin farkındayız”
Programın açılışında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, programa katılan tüm konuklara teşekkür etti. Başkan Sorgun; “Programımıza katılmanız bizleri çok mutlu etti. Öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman Konyalı bürokratlarımız, STK’larımız ve işadamlarımız Ankara’da bir araya geliyorlar. Ancak bizler bunu Konya’da memleketimizde de yapmak istedik. Çünkü Konya sıradan bir il değil. Konya ruhu ve duruşu olan sembol bir şehrimiz. Konya’nın hepimize yüklediği bir aidiyet duygusu var. İşte bu mensubiyetin arkasından Konya bizlere bir mesuliyet yüklüyor. Bizler bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin çabasındayız. İşte bu programın asıl amacı da ‘İnsanımıza, şehrimize ve ülkemize ne gibi katkılar sağlayabiliriz’i konuşmak ve tartışmaktır” dedi. Konya’da gerek siyasiler, gerek bürokratlar ve gerekse de birçok kurum ve kuruluş arasındaki dayanışma ve bağın birçok ili imrendirecek nitelikte olduğunu söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bu birliktelik, dayanışma ve bağın devamını diledi.
Erdem; “Türkiye’nin geniş bir ufku var”
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın ardından kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise AK Parti’nin iktidar olmasıyla birlikte geçmişini bilmeyen ve geleceğini hesap edemeyen eski anlayışların geride kaldığını söyledi.
 
 
Etyemez; “Türkiye’de artık eski bürokratik yapı değişti”
Programın düzenlenmesi dolayısıyla AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve İl Yönetimi’ne teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyen ve ülkeyi duraklatan bürokrasi anlayışının artık kalmadığını, bunun yerine insan odaklı çalışma kurallarının hakim olduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekilleri; “Hep birlikte çalışıyoruz”
Programda bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da bu tür programların önemine vurgu yaptı. Türkmenoğlu; “Konyalı bürokrat ve işadamlarımızla fırsat buldukça bir araya gelmeye çalışıyoruz. Konya’da da böyle bir organizasyonla buluşmayı önemsiyoruz. İnşallah bundan sonra da bu diyaloglarımız artarak devam edecek. Çünkü hepimiz şehrimize ve ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Hep birlikte Konya’nın geleceğine dair planlamalar yaparken sizlerin de katkısını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Kabakçı; “Unuttuğumuz değerlerimizi yaşatalım”
Son 15 yılda Türkiye’nin büyük bir dönüşüm geçirdiğini, hizmetlerin, yatırım ve projelerin yeni Türkiye’nin inşasında önemli olduğunu kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise insana ve gelecek neslin değerlerine de önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Konya’yı konuşurken Konya’ya has önemli değerlerin olduğunu ve Konya’nın bu değerlerin hapsedildiği bir iç oda olarak görüldüğünü söyleyen Kabakcı; “Konya, artık iç oda olarak görülmesinden vazgeçilmeli ve bu önemli değerlerin iç odada eritilmeden tüm Türkiye’ye yansımalı” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da Türkiye’de bir istikrarın olduğunu bunun en büyük kanıtının da 10 yıllık AK Parti iktidarı ve iktidarın başındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından konulan 2023 ve 2071 hedefleri olduğunu söyledi. Samancı; “Allah’a şükürler olsun ki son 10 yılda Türkiye bir istikrar abidesi gibi duruyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından konulan 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda da ilerliyoruz. Bu yolda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluk ve katkıların hatırlatılması bağlamında bu tür toplantıları önemsiyor ve programı düzenleyen İl Teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akyürek; “Tüm çabamız daha güzel bir Konya için”
Konyalı bürokratları memleketlerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de programı düzenleyen İl Başkanlığı’na teşekkür etti. Yıllardır Konya’da böyle bir buluşmayı konuştuklarının altını çizen Başkan Akyürek; “Böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen İl Başkanımız Sayın Ahmet Sorgun ve yönetimine teşekkür ediyorum. Geçmişte Anadolu’nun vatan yapılmasında Konya, önemli bir misyon üstlendi. Bizler de hala bu mirasın birer temsilcisi olarak hareket ediyoruz. Yaptığımız işler ve hizmetlerimiz yalnızca yapmamış gereken görevler olarak değil; geçmişimizi de göz önünde tutarak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu. Konya’nın geçmişe oranla çok farklı bir noktaya geldiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugün Konya’nın sanayisiyle, ekonomisiyle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla daha güzel bir geleceği doğru adeta koştuğunu söyledi. Konya’nın yıllık ihracatının 1,5 milyar doları aştığını ancak bunu yeterli görmediklerini söyleyen Başkan Akyürek, daha gelişmiş, güzel ve her alanda ön sıralarda bir Konya için tüm enerjileriyle çabalamaya devam edeceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından toplantı, tanışma ve toplantıya Konya dışından katılan konukların Konya’ya dair görüş ve önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.
 

İstiklal Harbi Şehitliği ve Mevlana Müzesi ziyareti
Kahvaltılı toplantının ardından Konyalı bürokratlar, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi’ni ziyaret etti. Burada şehitliği gezen konuklar, yetkililerden abidenin yapımı ve özelliği hakkında bilgi aldıktan sonra Hz. Mevlana’nın da türbesini ve müzeyi gezme fırsatı buldu.
 

Konyalı bürokratlardan teşekkür…
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın davetiyle Sille’yi de gezen Konyalı bürokratlar, günün sonunda Büyükşehir Belediyesi Akyokuş Tesisleri’nde akşam yemeği yedi. Bu programa da yine AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yanı sıra AK Parti İl Yönetimi ve STK temsilcileri katıldı.

Yemeğin ardından bir teşekkür konuşması yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya’ya gelen tüm konuklarına teşekkür etti ve programın devamını diledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de bu program sayesinde Konya’nın ve Konyalının neler başarabileceğinin bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederken; Konya’ya gelen konuklar adına bir teşekkür konuşması yapan Harita Mühendisi Ayhan Ersöz ise kendilerini Konya’da ağırladıkları için AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’a, İl Yönetimine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA