• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ByLockun tasarlandığı ülke belli oldu!
01 Ekim 2016 Cumartesi 11:21

ByLock'un tasarlandığı ülke belli oldu!

FETÖ mensuplarının kriptolu konuşmalarda kullandığı ByLock programının ABD'de tasarlandığı Türkiye'de ise yazıldığı belirlendi.

FETÖ üyelerinin haberleşme sistemi ByLock programını geliştiren ve geçen hafta gözaltına alınan eski TÜBİTAK Baş Uzmanı Dr. İhsan T.’nin Estonya’da Tallinn Üniversitesi’nde kriptolu haberleşmeler konusunda eğitim aldığı, TÜBİTAK’ta da bilgisayar programı yazılımı ve kriptolama sistemi üzerinde çalıştığı öğrenildi. İhsan T.’nin izini kaybettirmek için 1.5 yıl önce TÜBİTAK’tan ayrıldığı ortaya çıktı.

ABD'DE TASARLANDI TÜRKİYE'DE YAZILDI KANADA'DA DAĞITILDI

ByLock programının kodlarının ABD’de belirlenip Türkiye’de geliştirildiği tespit edildi. TÜBİTAK’ta kripto uzmanı olarak çalışan İhsan T. ile birlikte iki arkadaşının geliştirdiği ByLock programının, Litvanya’da bir server üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. Programın FETÖ’cülere internetten dağıtımının ise Kanada üzerinden yapıldığı tespit edildi. Üç ayrı şifreleme ile korumaya alınan sisteme, TİTAN saadet zincirine benzer bir kodlama ile girildiği ortaya çıktı. ByLock programına ancak akredite olan bir başka kişinin referansıyla giriş yapılabiliyor.

Kaynak: Hürrriyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA