• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Buz pistine dönen yolda zincirleme kaza
15 Ocak 2012 Pazar 09:49

Buz pistine dönen yolda zincirleme kaza

Tuzla TEM Otoyolu'nda aşırı buzlanma sebebiyle 2'si ambulans, biri polis aracı olmak üzere 14 araç birbirine girdi.
Tuzla TEM Otoyolu'nda aşırı buzlanma sebebiyle 2'si ambulans, biri polis aracı olmak üzere 14 araç birbirine girdi.
 
Zincirleme kazada 3 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulans ve özel araçlarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Gece saatlerinde ısının düşmesiyle birlikte yollarda aşırı buzlanma oluştu. Kayganlaşan yolda sürücüler araçlarının kontrolünü sağlamakta güçlük çekti. Şekerpınar TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı karşısında da aşırı hız ve dikkatsizlik saat 00.30 sıralarında zincirleme trafik kazasına sebep oldu.
 
İddialara göre, Edirne istikametine ilerleyen ve kayganlaşan yolda sürücülerinin kontrolünden çıkan 34 BM 3644 plakalı midibüs ile 34 MBG 23 plakalı kamyonet çarpıştı. Arkadan gelen birçok araç da duramayarak zincirleme kazaya sebep oldu. Kazaya, 2'si ambulans, biri polis aracı toplam 14 araç karıştı.

BUZLANMA SEBEBİYLE AMBULANSLAR KAZA YERİNE GÜÇLÜKLE ULAŞTI

Kaza adresine İstanbul ve Kocaeli'nden çok sayıda ambulans sevk edildi. Ancak İstanbul'dan sevk edilen ambulanslar aşırı buzlanma yüzünden TEM Otoyolu'nu kullanamadı. Ambulanslar, D-100 Karayolu'ndan ilerleyip Bayramoğlu Gişeleri'nden girerek olay yerine ulaştı. Kazada yaralanan 30 kişi, çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Biri çocuk 3 kişi ise kazada yaşamını yitirdi.

OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIRDIĞI 7 ÇOCUĞU ÖLÜMDEN KURTARDI

Şehir dışından İstanbul'a gelen Çağrı Oğuz isimli sürücü, kazayı fark ederek olay yerinde durdu. Yol kenarındaki 7 çocuğun ağlayarak beklediğini gören Oğuz, hemen çocukların yanına gitti. Çağrı Oğuz, kazada çeşitli yerlerinden yaralanan çocukları teke teker olay yerinin 50 metre ilerisinde bariyerlerin arkasına taşıdı. Oğuz'un çocukları götürmesinden kısa süre sonra olay yeri savaş alınan döndü. Arka arkaya araçlar birbirine çarptı. Oğuz'un duyarlı davranışı çocukları ölümden kurtardı. Yaralı çocukları aracına alan Çağrı Oğuz, Kartal Lütfi Kırdar eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Oğuz, yoldaki buzlanmaya karşı yetkililerin yeterli önlemi almadığını savunarak duruma tepki gösterdi.

Sağlık ekiplerinin kucağında ve sedyelerle hastaneye götürülen çocukların yüzlerindeki korku ve şaşkınlık ifadesi yürekleri burktu. Yaşı diğerlerine göre büyük olan bir çocuk ise sağlık görevlilerine "Ne olur kardeşlerime sahip çıkın!" diye seslendi. Tedavi altına alınan çocuklar, hastaneye gelen yakınlarına teslim edildi.

TEM'DE TRAFİK DURDU

Kaza sebebiyle TEM Otoyolu Edirne istikametine trafik durma noktasına geldi. İtfaiye ve Karayolları'na ait ekipler uzun süre yolun açılması için çalıştı. Kazaya karışan bir kamyondan da yola çok sayıda damacanalarla su savruldu. Uzun süre trafiğe kapanan yol araçların kaldırılmasıyla tekrar açıldı. Kazada, Mehmet Zahit Aslan isimli kamyon şoförü ile biri çocuk iki kişi daha yaşamını yitirdi. Polis, 30 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili inceleme başlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA