• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir’den uluslararası öğrenci futbol turnuvası
13 Mayıs 2016 Cuma 15:22

Büyükşehir’den uluslararası öğrenci futbol turnuvası

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin farklı ülkelerden gelip Konya’da eğitim gören lise ve üniversite öğrencileri arasında düzenlediği uluslararası futbol turnuvası devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’da öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Başkanlık Kupası Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçtiğimiz yıl birincisini düzenledikleri ve büyük ilgi gören turnuvanın kardeşlik, dayanışma ve birlik duygularını artırdığına dikkat çekti. Başkan Akyürek, “Konya’da çok sayıda ülkeden öğrenci çeşitli programlarla eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi, birlik ve dayanışmanın artması, aynı zamanda sosyal etkinliklerde bir araya gelebilmeleri amacıyla böyle bir turnuva düzenlemekten mutluyuz. Umut ediyorum ki bu turnuva, amacımıza büyük oranda katkı sağlayacaktır” dedi.
Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte düzenlenen ve 630 öğrencinin katıldığı turnuvada lise kategorisinde 31, üniversite kategorisinde 32 takım mücadele ediyor. Turnuvaya Türkiye, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Burkina Faso, Çad, Doğu Türkistan, Endonezya, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Hindistan, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, Moğolistan, Pakistan, Senegal, Somali, Tanzanya, Tayland, Togo, Uganda, Ürdün, Türkmenistan, Bosna Hersek, Çeçenistan, Irak, Mali, Mozambik, Nijerya’dan öğrencilerin oluşturdukları takımlar katılıyor. Dumlupınar Spor Tesislerinde yapılan turnuvanın ilk maçında Arap Birleşik Devletleri takımı Afganistan’ı 8-1 mağlup etti.
Turnuva, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda final ve kapanış programı ile sona erecek. Turnuva sonucunda dereceye giren takımlara kupa ve ödüller verilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA