• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir’den sahipsiz hayvanlar için merhamet yuvası
18 Ocak 2017 Çarşamba 15:54

Büyükşehir’den sahipsiz hayvanlar için merhamet yuvası

Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sevgi ve merhamet şehri olan Konya'da 2016 yılında sokaklardan toplanan 6 bin 88 sahipsiz hayvanın bakımını, tedavisini ve aşısını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi başıboş ve sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu kapsamında Geçici Hayvan Bakımevi hizmetini sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir sevgi ve merhamet şehri olan Konya'da 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde, sivil toplum örgütleri ile koordinasyon içinde sokak hayvanlarına yönelik hizmetleri sürdürdüklerini söyledi. Trafik kazasına karışmış veya bakıma muhtaç hayvanlarla ilgili gelen ihbarlara anında müdahale edildiğini kaydeden Başkan Akyürek, veteriner hekimlerce tedavileri yapılan hayvanların koruma altına alındığını ifade etti.



"Sokak hayvanlarını sahiplenme oranı her yıl artıyor"

Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde, 2016 yılında bin 241 adet sahipsiz hayvanın ücretsiz olarak sahiplendirildiğini kaydeden Başkan Akyürek, ayrıca 6 bin 88 sahipsiz hayvanın ilçe belediyeleri tarafından sokaklardan toplanarak geçici hayvan bakımevine getirildiğini söyledi.

Özellikle ağır geçen kış şartlarında sokaklarda aç ve susuz hayvan kalmasını engellemek amacıyla ilçe belediyeleri ile birlikte oluşturdukları çok sayıda beslenme odağına periyodik olarak yemleme ve su temini çalışması yapıldığını belirten Başkan Akyürek, vatandaşların da uygun yerlere yiyecek bırakarak sivil tolum örgütleri ile birlikte yürüttükleri "Bir Kap Yemek Bir Kap Su" kampanyasına destek olmasını istedi.

Hayvan bakımevi ziyaretçilerini yıl boyu ağırlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi haftanın 7 günü 09.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için düzenli aralıklarla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve üniversite öğrencilerine kapılarını açan hayvan barınağını 2016 yılında 13 bin 785 kişi ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl bakımevine getirilen 6 bin 88 sahipsiz hayvandan 4 bin 793 adedine kırık çıkıp operasyonundan ampütasyon işlemleri ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına kadar birçok hastalığa karşı tedavi yapılırken 4 bin 451 hayvana kuduz aşısı, 5 bin 560 hayvana parazit aşısı yapıldı.

Geçici Hayvan Bakımevinde 2016 yılında 2 bin 510 hayvan kısırlaştırılırken, son 5 yıl içinde 10 bin 155 hayvan kısırlaştırılıp kanun gereği rehabilite edilerek alındığı ortama bırakıldı.

Büyükşehir’den sahipsiz hayvanlar için merhamet yuvası

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA