• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir’den muhtarlık bilgi sistemi
29 Aralık 2015 Salı 15:00

Büyükşehir’den muhtarlık bilgi sistemi

Konya Büyükşehir Belediyesi, muhtarların hizmet ve çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla projelendirdiği Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni (MUBİS) hayata geçirdi.

Yazılımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sistem ile muhtarlar, dijital ortamda istek ve talepte bulunabilirken, taleplerini internet üzerinden takip edebiliyor. 
Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni bir elektronik hizmete daha imza atarak, muhtarların hizmetlerine kolaylık getiriyor. 31 ilçede uygulanan kısa adı MUBİS olan Muhtarlık Bilgi Sistemi ile muhtarların bilgi karmaşasından kurtulup taleplerin ilgilisine iletilmesinde kolaylık sağlanması amaçlanıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle sayısı artan Konya’da muhtarların bölgelerinde verdikleri hizmetleri kolaylaştırmak için MUBİS’i hayata geçirdiklerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni sistem ile muhtarların güçleneceğini söyledi. Başkan Akyürek, “Yerel yönetimin hiyerarşik açıdan en önemli ayrıntılarından biri olan muhtarlık kurumu yerelden kalkınmanın temelini oluşturduğundan muhtarlarımızın çalışmalarını kolaylaştırmak için projeler üretiyoruz. Bu projelerden biri olan MUBİS ile muhtarlarımızın talepleri, konulara sahip çıkması, yatırımları takip etmesi, ilçe ve Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içinde çalışması sağlanıyor” dedi.

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ
MUBİS, Yeni Büyükşehir Yasası’ndan sonra Konya Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içine giren tüm ilçelerdeki mahalle muhtarlarının bilgi karmaşasından kurutulup taleplerini ilgilisine iletmesinde kolaylık sağlamak amacıyla, yazılımı Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilerek hizmete sunuldu. Takibi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Daire Başkanlığınca yürütülen MUBİS ile Konya merkez ve ilçelerinde görev yapan bin 188 mahalle muhtarının taleplerinin, Konya Büyükşehir Belediyesi muhataplarına en sağlıklı ve verimli yoldan iletmesine olanak sağlanıyor. Sistem ile muhtarlar, yüz yüze görüşme gerektirmeden taleplerini, şikayet veya teşekkürlerini ister ekran başından, isterse mobil uyumlu sistem üzerinden cep telefonu yoluyla iletip cevaplarını takip edebiliyor. Muhtarlar, istedikleri takdirde www.konya.bel.tr web adresinden ‘MUBİS’ butonuna tıklayarak, dilerse www.mubis.konya.bel.tr adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor. Ayrıca android marketten mobil uygulama indirerek veya akıllı telefonun tarayıcısı kullanılarak da MUBİS’e ulaşılabiliyor. Sisteme giren muhtarlar, yeni talep ekleyebilirken talebin kabul edilmesiyle cep telefonlarına gelecek takip numarası ile taleplerini takip edebiliyor, daha önce girdikleri talepleri liste halinde görebiliyor, taleplere belediyenin verdiği cevaplara ulaşabiliyor. Ayrıca kendilerine yönelik bütün duyuruları görebilen muhtarlar, ad-soyad, kullanıcı adı, telefon, e-posta ve şifre gibi bilgileri de düzenleyebiliyor. MUBİS için her muhtara ayrı ayrı kullanıcı adı ve şifre oluşturularak kullanıcı bilgileri uygulamalı eğitim toplantılarıyla birlikte verilmeye başlandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA