• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir’den muhtarlara “Muhtarlar Günü” hediyesi
19 Ekim 2016 Çarşamba 17:21

Büyükşehir’den muhtarlara “Muhtarlar Günü” hediyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde Konya Muhtarlar Derneği'ne tahsis ettiği binanın açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçarslan Şehir Meydanı yanında bulunan Konya Evleri'nde düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Konya Muhtarlar Derneği'ne tahsis ettikleri binayı açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte muhtarlarla belediye başkanlarının doğrudan bağlantılı hale geldiğini söyledi.

Büyükşehir’den muhtarlara “Muhtarlar Günü” hediyesi

"Yeni bir süreç başlatıyoruz"

Konya merkezde yeni bir süreci başlattıklarını belirten Başkan Akyürek, "Konya merkez muhtarlarımızla, Karatay'dan başlayarak ayrı ayrı bir araya gelip belediye ekipleriyle birlikte bir değerlendirme yapacağız. Mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde yaklaşık 600 milyon liralık yatırım yaptık. Mesela 174 belediyeden mahalleye dönen beldenin tamamının eksikse kanalizasyon ve suyunu ihale ettik. Onların standardı yükselmiş oluyor. Büyükşehir sorumluluğundaki mahalle yollarının yarısını tamamlamak üzereyiz. Hedef 2017 yılında bitirmek, sonra ilçelerimizin sorumluluğundaki alanlara girmek" dedi.

"Ülkemizin güçlenmesine katkı verelim"

Konya'yı bir huzur şehri olarak birlik ve beraberlik içinde yönetmek gerektiğinin altını çizen Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Konya'mızın bundan sonraki süreçte Türkiye'ye daha güçlü model olarak yoluna devam etmesi lazım. Türkiye'nin bugünkü konjonktüründe, dünya gündeminde en önemli ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik. Dört bir taraftan saldırıya uğruyoruz. Türkiye'nin yükselişini önlemek için süper güçler, şer güçler, içten dıştan onlarla ittifak edenler, Türkiye'nin paçasına yapışmış Türkiye'yi aşağıya çekmeye çalışıyor. Onun için şahsi, nefsi, hissi, bölgesel meseleleri bir tarafa bırakarak, Konya'nın, ülkemizin güçlenmesine katkı verelim. Muhtarlar dernek binamızın hayırlı olmasını temenni ediyor, muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Böyle bir bina başka yerde yok"

İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Konya Muhtarlar Dernek Başkanı Celal Duran, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in göreve geldiği günden bu tarafa her zaman muhtarlarla işbirliği içinde çalıştığını söyleyerek, Büyükşehir'in hayata geçirdiği Muhtarlık Bilgi Sistemi'nin (MUBİS) muhtarların mahallelerinde verdiği hizmeti kolaylaştırıp muhtarları güçlendirdiğini söyledi. Konya Muhtarlar Derneği'ne tahsis edilen bina için Başkan Akyürek'e teşekkür eden Duran, "Böyle bir bina ne konfederasyonda, ne federasyonlarda ne muhtarlar derneklerinde var. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir’den muhtarlara “Muhtarlar Günü” hediyesi

Konya Valisi Yakup Canbolat ise, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin talimatıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, muhtarların gününü tebrik etti. Muhtarların hem seçilmiş insanlar, hem de devleti temsil görevi olan, devletin alanındaki en uçtaki hücreleri olduğunu belirten Canbolat, "Muhtarlar Günü vesilesiyle bu evi tahsis eden Büyükşehir Meclisimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız bunun kıymetini bileceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştiren protokol mensupları hep birlikte binayı incelediler. Programa, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Selçuklu, Meram ve Karatay Muhtarlar Derneği başkanları ile çok sayıda muhtar katıldı. Muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret ederken tüm muhtarlara Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde Konya pilavı ikram edildi.

Büyükşehir’den muhtarlara “Muhtarlar Günü” hediyesi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA