• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir’den Konya’ya yeni bir eğitim modeli
19 Ekim 2015 Pazartesi 16:15

Büyükşehir’den Konya’ya yeni bir eğitim modeli

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu kapsamında hayata geçirdiği Bilgehanelerin açılışını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik kütüphane, destek kursları, değerler eğitimi ve spor etkinliklerini gerçekleştirileceği 3 adet Bilgehane ile 3 adet mobil kütüphanenin toplu açılışı yapıldı.

Şefik Can Caddesi Aliya İzzetbegoviç Kurs Merkezi’nde düzenlenen açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, yatırımın en değerlisi olan eğitime yatırım yaparak Medeniyet Okulu ile örnek hizmetler gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam aleminin önemli isimlerinden, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in vefat yıldönümünde insan yetiştiren, öğrencilere katkı yapacak, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine vesile olacak Bilgehanelerin açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

3 Bilgehane’nin açılışını hep birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Aliya İzzetbegoviç Bilgehanesi burada açılıyor. Yine Ali Ulvi Kurucu ve Keykavus bilgehanelerinin aynı anda açılışlarını yapıyoruz. Akıllı tahtalar, en az 3’er derslik, 3 bin kitap, 20 bilgisayardan oluşan bilişim sınıfları, sanat atölyeleri, spor salonları, mescitleriyle sabahtan akşama hizmet verebilecek olan, aynı anda 500 kişinin, haftada 5 bin kişinin istifade edebileceği Bilgehanelerimiz Konya’mızda yeni bir süreci başlatmış olacak” dedi.

Bilgehanelerle öğrencilerin, gençlerin, bilgi ve becerilerinin artırılmasını, onların zararlı ortamlardan, kahve köşelerinden uzak tutulmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Buralarda arkadaşlık, dostluk, paylaşım, paylaştıkça artan sevgi ve bilginin gücünün keşfedilmesini arzu ediyoruz. Bilgehanelerimizde sanat, spor, karakter eğitiminin bir arada gösterileceği, kültür ve sanat faaliyetlerinin aynı anda gösterilebileceği alternatif mekanlar oluşturmuş oluyoruz. 10-20 yaş arası öğrencilerin destekleme kurslarından yararlanacağı etüt merkezleri de Bilgehanelerimizin içeriğinde mevcuttur. Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programa katılan Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Aliya İzzetboviç’in vefat yıldönümünde Konya’da onun ismi verilen bir merkezin açılmasından ve anılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Bosna Hersek ile Türkiye’nin tarihinin, geleneklerinin ve geleceğinin bir olduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Sorgun, Bilgehanelerin Konya için hayırlı olmasını dileyerek, Bilgehanelerin ve Medeniyet Okulu kapsamında yapılan çalışmaların Konya’ya çok yakıştığını ifade etti. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu tür hizmetlerinin artarak devam ettiğini belirterek teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bilgehanelerin açılışını gerçekleştiren protokol mensupları hep birlikte merkezde incelemelerde bulundular.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA