• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehirden engellilere özel mehter takımı
13 Mayıs 2014 Salı 12:08

Büyükşehir'den engellilere özel mehter takımı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası’nda zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm tanılı gençlerden oluşan mehter takımı kurmak için başvuruları almaya başladı. Başvurular www.konya.bel.tr adresi üzerinden alınıyor. 


Konya Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm tanılı gençlerden mehter takımı kurmak için başvuruları almaya başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de engellilere yönelik son 10 yılda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, Konya’nın Türkiye’de engelsiz şehir çalışmalarında en önlerde ve model konumda olduğunu dile getirdi. Başta engelsiz mekanlar oluşturulması olmak üzere çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ve engellileri sürekli desteklediklerini kaydeden Başkan Akyürek, hedeflerinin engelsiz belediyecilikte Türkiye’nin dünyaya model olarak sunabileceği bir şehri tam olarak oluşturmak olduğunu söyledi. Sosyal Belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini kaydeden Başkan Akyürek, 15 yaş ve üzeri zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm tanılı yetenekli gençlerin görev alacağı mehter takımı kurmak için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.


Başkan Akyürek, “Zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm tanılı gençlerimizin görev alacağı mehter takımı ile onların toplumda yer edinmeleri, bir beceri kazanmaları ve sosyal etkinliklerde görev almalarını sağlamak istiyoruz. Geçmişte evlere kapanan, toplumdan gizlenen bu çocuklarımızın hayata katılmaları, özgüvenlerinin gelişmesi için bu çalışmanın faydalı olacağını umuyoruz. Aileler, beceri sahibi çocuklarının bu ve benzeri faaliyetlere katılmalarını sağlayarak, gelişimine katkıda bulunsunlar” diye konuştu.


Mehter takımına çalışma davranışlarını kazanmış, alıcı dil, toplumsal-sosyal yaşam ve temel öz bakım becerilerine sahip 15 yaş üzeri zihinsel engelli, down sendromlu ve otizm tanılı gençler başvurabiliyor. Başvurular www.konya.bel.tr adresi üzerinden alınıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA