• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehirden bir ilk
19 Mart 2013 Salı 15:03

Büyükşehir'den bir ilk

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede ilk kez işyeri açma ve çalışma ruhsatı işlemlerinin müracaatlarını internet üzerinden almaya başlayarak vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi işlerinin kolaylaştırılması amacıyla internet üzerinden müracaatları almaya başladı.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yerel seçimlerin ardından yürürlüğe girecek Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından, yetki alanındaki işyeri sayılarının yaklaşık beş katına çıkacağı hatırlatıldı.

Bu nedenle ruhsat başvurusu için yapılacak müracaat ve devam edecek işlemler sürecinin uzamaması için Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacak işyeri açma ve çalışma ruhsatı müracaat işlemlerinin internet üzerinden online olarak yapılabildiği bir program hazırlandığı kaydedilen açıklamada, “Belediyemize yapılacak işyeri ruhsat müracaatlarının www.konya.bel.tr adresi üzerinden online olarak yapılmasına başlanmıştır. Uygulama aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olma özelliği de taşımaktadır. Vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak bu örnek uygulamayla zaman kaybının önüne geçilerek bekleme süresinin azaltılması planlanmaktadır” denildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA