• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehirde mahalle meclisi toplantıları sürüyor
07 Ekim 2012 Pazar 15:36

Büyükşehir'de mahalle meclisi toplantıları sürüyor

Türkiyeye örnek olan Mahalle Meclisi toplantılarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplantılar ile birlik ve beraberliğin güçlendiğini...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye model olan Mahalle Meclisi toplantıları, Mengene, Elmacı, Sarıyakup, Hacı Sadık ve Çelebi Mahallelerinin katılımıyla devam etti.

Mahalle sakinleri ve Büyükşehir Belediyesi ile Karatay Belediyesi yöneticilerinin katıldığı toplantıda ilk olarak muhtarlar taleplerini dile getirdi.

Talepleri dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediyeleri ile birlikte Konya’da birlik ve beraberlik içinde çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

TATLI SU GELENEĞİMİZ KONYA MODELİNE KATKI YAPIYOR

Mahalle Meclisi’nin mahallelerin problemlerini yerinde görme imkanının yanında; vatandaşla sohbet etme imkanı sunduğunu da vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’daki tatlı su geleneğine dikkat çekti.

Konya’da bulunan 900’ün üzerindeki tatlı su çeşmesinin yakın zamanda bini bulacağını kaydeden Başkan Akyürek, Türkiye’de bunun bir örneği olmadığını kaydetti. 10 milyon metreküp memba suyunun ücretsiz olarak halka dağıtıldığını belirten Başkan Akyürek, her yıl halka verilen ücretsiz suyun 25-30 lirayı bulduğunu, bunun da Konya modeline katkı yaptığını söyledi.

BELEDİYE HİZMETLERİNE KATILIN

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin mahallelerde yürüttüğü hizmetlere vatandaşların katılmasını isteyen Başkan Akyürek, “Mahallelerimizde meslek edindirme kurslarımız var. KOMEK’lerden yılda 15 bin hemşehrimiz hizmet alıyor. 2004 yılından bu yana hizmet alan sayısı 120 bini buldu. Buralardan istifade edelim. Ayrıca Kadın ve Aile Destek Merkezimiz (KADEM) var. Ailesinde sorun olan, aile içi şiddete uğrayan, çocuklarıyla ilgili problemleri olan hemşehrilerimiz KADEM’e müracaat etsinler” dedi.

KONYA SEVGİ VE MERHAMET ŞEHRİ

Büyükşehir Belediyesi’nin hiç geliri olmayan ailelere yönelik yürüttüğü Sosyal Kart’tan da bahseden Başkan Akyürek, “Yüksek binalar yapabilirsiniz, yollar, köprüler yapabilirsiniz. Ama bir fakir kardeşimiz evine ekmek götüremediği için çocuğu aç yatarsa, sorumlusu bizler oluruz. Bu durumdaki kardeşlerimizi bize bildirin. Sosyal Kart, Büyükşehir Belediyemizin hiç geliri olmayanlara takdim ettiği karttır. Nüfusa göre para yüklüyoruz. Ayrıca, Türkiye’de ilk defa bu durumdaki kardeşlerimizin su paralarını da bu kartla biz ödüyoruz. O kardeşimiz anlaşmalı marketten alışverişini yapabiliyor. Konya merhamet, şefkat ve sevgi şehridir. Bunu unutmayalım” diye konuştu.

Mahalle Meclisi’nin yıl sonuna kadar bütün mahallelerde yapılacağını anlatan Başkan Akyürek, programlarla Konya’nın birlik ve beraberliğinin güçlendiğini, problemlerin çözümünde yeni imkanlar geliştirildiğini ifade etti.

ÜZÜLMEZ, KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI’NI ANLATTI

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, hükümetin son dönemdeki icraatlarını anlattığı konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkan kentsel dönüşümle ilgili yasadan da bahsetti. Yasanın İmar ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyelerine geniş yetkiler verdiğini hatırlatan Üzülmez, Konya’da hizmetlerin rıza ile yürütüldüğünü, ancak çoğunluğun taleplerinin bir kişi yüzünden beklemesinin doğru olmadığını vurguladı.

AK Parti İl Başkan Ahmet Sorgun da, Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri dinlemek için vatandaşın ayağına gittiğini, bu yaklaşımın son derece önemli olduğunu belirterek, Başkan Akyürek’e teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinin taleplerini dile getirdiği programda Halkla İlişkiler Masası da talepleri not alarak takibini gerçekleştirdi.

Başkan Akyürek, programın ardından bir mahalle sakininin evini ziyaret etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA