• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir, ICLEI toplantısına katıldı
23 Eylül 2011 Cuma 14:26

Büyükşehir, 'ICLEI' toplantısına katıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Belçikanın başkenti Brükselde düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Avrupa Oturum Toplantısına katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Avrupa Oturum Toplantısı’na katıldı.

Brüksel Bozar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Avrupa’nın büyükşehirlerinin belediye başkan veya vekillerinin katıldığı Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği toplantısına Türkiye’den davetli tek belediye olarak katılan Konya Büyükşehir Belediyesi’ni Başkan Vekili Fatih Yılmaz ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı temsil etti.

Toplantının Başkanlık oturumunda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nde yerel yönetimlerin daha etkin rol alabilmesi adına sunduğu teklifi ile Sürdürülebilir Şehir başlığı altındaki teklifi değerlendirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin teklifleri toplantının sonuç deklarasyonunda da yer alırken; deklarasyon AB’ye üye tüm devletlere, AB Enstitülerine, Avrupa Komisyonu’na ve Avrupa Parlamentosu’na gönderildi.

Toplantıda, AB’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nın yüzde 85’inin sağlandığı şehirlerin bundan sonra Avrupa’da daha etkin rol üstlenebilmesinin sağlanması hedeflendi. Sürdürülebilir gelişme ile çevresel yaşam kalitesinin, sosyal yaşam kalitesinin ve ekonomik yapabilirliğin sağlanması amaçlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA