• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında
06 Nisan 2016 Çarşamba 13:27

Büyükşehir çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında

Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya genelinde çiftçilere fide ve fidan desteğini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı destekleri kapsamında 225 bin adet meyve fidanı dağıtırken 11 milyon çilek fidesi ile 165 bin kg malç naylonu dağıtımını da başlattı.

Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanların desteklenmesi için tarıma ve tarım projelerine destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi, fide ve fidan desteklerini 2016 yılında da “Üretmek Sizden, Destek Büyükşehir’den” sloganıyla sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, özellikle kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla belediyecilikte bir ilk olarak başlattıkları fide ve fidan desteğini sürdürdüklerini dile getirdi. Çiftçiye 2015 yılında 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi desteği, 9 milyon liralık fidan ve fide desteği verdiklerini, 2 milyon liralık da bağ aparatı tahsis ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, “Özellikle kırsal bölgelerimizde yaşayan insanlarımızı bulundukları yerde mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşatmak öncelikli hedeflerimizden birisi. Bunun için bu bölgelerdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin artırılması, bölgesel destekler verilmesi ve böylece topyekün kalkınmayı sağlamak gerekiyor. Bu amacı gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken proje ve destekleme çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Her yıl önemli miktarda bir kaynağın bu tür desteklemeler için ayrılacağını belirten Başkan Akyürek, “Çiftçilerimiz talep ettikçe, üretmeye devam ettikçe biz de Büyükşehir Belediyesi olarak onlara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÜRETMEK SİZDEN DESTEK BÜYÜKŞEHİRDEN”

“Üretmek Sizden Destek Büyükşehir’den” sloganıyla tarımsal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2016 yılı destekleri kapsamında çiftçiye elma, kiraz, erik, vişne, asma ve böğürtlenden oluşan 225 bin adet meyve fidanı dağıttı. Konya genelinde 11 milyon çilek fidesi, 165 bin kg malç naylonu dağıtımı da yapılmaya başlandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA