• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir çalışıyor
06 Aralık 2011 Salı 12:42

Büyükşehir çalışıyor

. Gece saatlerinde asfalt çalışması yapan ekipleri inceleyen Başkan Akyürek, yapılan çalışmalarla şehrin ve törenlerin marka değerinin arttığını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın kültür ve sanat faaliyetleriyle çok hareketli bir şehir olduğunu belirterek, Şeb-i Arus törenleri öncesi şehir genelinde yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Gece saatlerinde asfalt çalışması yapan ekipleri inceleyen Başkan Akyürek, yapılan çalışmalarla şehrin ve törenlerin marka değerinin arttığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Caddesi’nde gece saatlerinde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Şeb-i Arus törenlerine yaklaşıldığı bugünlerde şehirde yapılan düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu kapsamda Üçler Mezarlığı yanındaki alanda otobüslerin ve araçların park edebileceği bir düzenleme yapıldığını, Mevlana Caddesi’ndeki refüj, kaldırım ve asfalt çalışmalarının da son noktaya geldiğini söyledi.
 
Alaaddin Tepesi ile İplikçi Camii arasındaki bölgede kaldırımlarda oluşan çökmelerin ortadan kaldırılarak düzenleme yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, ekiplerin gece geç saatlere kadar çalışarak bölgenin asfaltını da tamamladığını ifade etti.
Mevlana Kültür Merkezi’nde de sema ve konferans salonlarının Şeb-i Arus’a hazır olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Şeb-i Arus’a ilgi geçtiğimiz yıllara göre daha da arttı. Geçen yıl 15 program vardı. Bu yıl 21 program olmasına rağmen tamamı dolu durumda. Mevlana bölgesinde ve Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki düzenlemeler devam ettikçe hem bölgenin hem de törenlerin marka değeri artacak” dedi.
 
KONYA KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ
Şeb-i Arus törenlerine Mevlana Kültür Merkezi’nin hizmete girdiği 17 Aralık 2004 yılından bu yana yaklaşık 350 bin kişinin geldiğini, bu yılki törenlerle rakamın 400 bine ulaşacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz diğer sema programlarını da ilave ettiğimizde bu süreçte sema izleyen sayısı 1 milyonu geçmiş oluyor. Artık Konya’mız bir kültür ve sanat şehri. Çok daha hareketli bir şehir. Şehri bu hareketliliğe hep birlikte hazırlamamız gerekiyor. Biz bunu yapmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
Başkan Akyürek, gece boyunca yoğun olarak çalışan tüm ekiplere teşekkür etti.  
 
 
 
 
 
 



....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA