• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir Belediyesi Ali Ulvi Kurucu’yu andı
07 Şubat 2016 Pazar 14:07

Büyükşehir Belediyesi Ali Ulvi Kurucu’yu andı

Konya’nın önemli değerlerinden ilim, kültür ve sanat adamı Ali Ulvi Kurucu, vefatının 14. yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen İkindi Sohbetleri’nde anıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın manevi mimarlarından Ali Ulvi Kurucu’yu rahmetle yâd ettiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu’nun Şubat ayı değeri simge kişisi olan Ali Ulvi Kurucu, vefatının 14. yılında Koyunoğlu Müzesi’nde düzenlenen İkindi Sohbetleri programında anıldı.

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı ve Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda şair, yazar ve Peygamber aşığı Ali Ulvi Kurucu, fikirleri ve eserleriyle anlatıldı.

Ali Ulvi Kurucu’nun bestelenmiş şiirlerinden örneklerin Büyükşehir Belediyesi Ali Ulvi Kurucu Bilgehanesi öğrencileri tarafından ilahi olarak seslendirilmesi ile başlayan programda Küçükaşçı, Ali Ulvi Kurucu’nun çok yönlü bir ilim, sanat ve kültür adamı olduğunu söyledi. Küçükaşçı, “Ali Ulvi Kurucu’yu anlamak kolay olmadı. O farklı coğrafyalarda yaşamış çok yönlü bir ilim, kültür ve sanat adamı idi. Ali Ulvi Kurucu’nun güfteleri TRT repertuvarına da kazandırılarak, birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir” dedi.

Konya’nın manevi mimarlarından Ali Ulvi Kurucu’yu rahmetle andıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de “Konyamızın kültür alanında medarı iftiharı olan hocalarımıza, bu faaliyetimizi devam ettiren kıymetli kardeşlerimize ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programda ayrıca Ali Ulvi Kurucu’yu anlatan tiyatro oyunu sergilenirken, davetlilere belediye yayınları hediye edildi.

Program sonunda Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu’nun yaptığı duanın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı’ya günün anısına Büyükşehir Kültür Yayınlarından armağan etti. Seyit Küçükbezirci ise Kültür Sanat ve Fikir Adamları Derneğinin Şükran Belgesini takdim etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA