• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir 62 mahallede 150 bin kişiyi buluşturdu
14 Ağustos 2012 Salı 15:03

Büyükşehir 62 mahallede 150 bin kişiyi buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesinin doğrudan demokrasi modeli olarak Türkiyeye sunduğu Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi toplantıları, Ramazan ayında 61 mahallede 150 bin kişiyi iftarlarda buluşturdu.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin doğrudan demokrasi modeli olarak Türkiye’ye sunduğu Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi toplantıları, Ramazan ayında 61 mahallede 150 bin kişiyi iftarlarda buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek her kesimle buluşarak dostluk, kardeşlik ve barış mesajını tüm dünyaya verdiklerini söyledi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, “Buradaki tablo, halkla yönetici arasındaki bütünleşmenin ne kadar önemli olduğunu ve başarının altındaki asıl sırrın bu olduğunu gösteriyor” dedi.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek uygulaması olan Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında Ramazan ayı boyunca 61 mahallede 150 bin kişi birlikte iftar açtı.Mahalle İftarları’nın son programında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Telafer, Loras, Çatalhüyük, Karaaslan Dede ve Karaaslan Üzümcü Mahallerinden binlerce kişiyle buluştular.
İlk olarak Telafer ve Loras Mahallelerindeki iftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya olarak Ramazan ayını dolu dolu yaşadıklarını, Mahalle İftarları’nda zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek her kesimle buluşarak Konya’dan dostluk, kardeşlik ve barış mesajını tüm dünyaya verdiklerini ifade etti.
Konya’da birlik ve beraberlik olduğunu, bunda muhtarların ve Konyalıların önemli rolü olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Mahalle İftarlarını aynı zamanda Mahalle Meclisi olarak da planladıklarını ve vatandaşların taleplerini alarak takibini yaptıklarını söyledi.
Programa katılan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’nın tüm semtlerinde düzenlediği Mahalle İftarları’nda gördüğü tabloya karşı hayranlık duyduğunu ifade etti.
 
Vali Aydın ve Başkan Akyürek, daha sonra Çatalhüyük, Karaaslan Dede ve Karaaslan Üzümcü mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen iftar programına geçtiler.
Burada da halka hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle İftarları’nın Konya’da ayrı bir güzellik ve renk kattığını vurgulayarak, hem birlikte iftar açtıklarını, hem de mahalle sakinlerinin taleplerini doğrudan kendilerine ulaştırma imkanı bulduğunu kaydetti. Programlarda emeği geçen tüm mahalle muhtarlarına, çalışanlara ve katılan herkese teşekkür eden Başkan Akyürek, herkesin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.
Programa katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ramazan vesilesiyle 150 bin kişiyi iftarlarda bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konya’nın Sosyal Belediyecilik’te Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini ve Türkiye açısından bir marka şehir olmaya başladığını belirterek, “Dünyanın çeşitli organizasyonlarından Konya belediyeleri ödül alıyor. Buradaki tablo, halkla yönetici arasındaki bütünleşmenin ne kadar önemli olduğunu ve bu başarının altındaki asıl sırrın bu olduğunu gösteriyor. Bu birlikteliğin devamını diliyorum” dedi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK HALKLA İLİŞKİLER ÇALIŞMASI
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının başından itibaren 61 mahallenin katılımıyla gerçekleştirdiği Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi toplantılarında yaklaşık 150 bin kişi hep birlikte iftar yaptı. Tüm programlarda Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ile merkez ilçe belediyelerinin yöneticileri ile mahalle muhtarları hazır bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA