• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükhelvacıgil Konya Sanayisinin Hedefini Açıkladı
23 Şubat 2009 Pazartesi 05:44

Büyükhelvacıgil Konya Sanayisi'nin Hedefini Açıkladı

Tahir Büyükhelvacıgil, Konya sanayisinin Türkiyenin en seçkin sanayilerinden olduğuna dikkat çekerek, Konya ihracatının önemli seviyelere ulaştığını söyledi.

Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)’nin işbirliğiyle oluşturulan Konya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 
Programın açılışında konuşan KSO ve KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya sanayisinin Türkiye’nin en seçkin sanayilerinden olduğuna dikkat çekerek, Konya ihracatının önemli seviyelere ulaştığını söyledi.
 
Büyükhelvacıgil, “Konya sanayisinin geçtiğimiz 15 yıl öncesine baktığımızda bir Büsan, bir Organize Sanayi Bölgeleri yoktu. Bugün bakıyorsunuz Türkiye’nin en seçkin Organize Sanayi Bölgesi’ne sahibiz. Yine 15 yıl önce Konya’mızın 27 milyon dolar ihracatı vardı, şimdi bakıyorsunuz 1.5 milyar dolara ulaştırdık. Hedefimiz bu ihracatı 3 milyar dolara çıkarmaktır. AB-TOBB-Yerel Odalar ile 2002-2006 yılları arasında ilk etapta 3 ilde, daha sonra 12 ilde, şu anda 15 şehrimizde ABİGEM oluşturuldu. Konya’mızda faaliyetlerine başlayan ABİGEM, Konya Sanayi Odamızın bünyesinde yer alan KGF’da faaliyetlerine başladı. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

 

Konya Sanayi Odası olarak üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Büyükhelvacıgil, “Sanayi Odası olarak üniversite sanayi işbirliğine önem veriyoruz. Bundan yola çıkarak Üniversite Sanayi geliştirme programıyla 60’a yakın proje geliştirdik. Ar-Ge geliştirme projesinin üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin en önemli unsurlarından birinin birlik dayanışma örneği olduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, Konyalı işadamlarını da seslenerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

 
Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin Konya’ya kazandırılacağına da değinen Başkan Büyükhelvacıgil şöyle devam etti:  “Bilim Merkezi projemiz,  Konya Valiliği, İl Özel İdare, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları ile hayata geçirilecek. Konya Organize Sanayi Bölgemiz tarafından tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Bilim Merkezi, özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize bilimi sevdirmeyi hedefliyor.  En geç üç yıl içinde açılması planlanan merkez için TÜBİTAK destek sağlayacak.”
 
Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz ise, katılımcılara bilgi verdi.

Prof. Dr. Ersöz, Ar-Ge Personeli yetiştirilmesinin amacının, sanayi işletmelerinde Ar-Ge personeli istihdamı, Konya sanayisinin Ar-Ge odaklı çalışmalara yönelmesinin sağlanması, firmaların Ar-Ge birimlerinin kurulması, katma değeri yüksek ürün ve süreçler üretilmesine katkı, Ar-Ge personeli yetiştirilmesinin bir programa dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Ersöz, Ar-Ge personeli eğitimleri, girişimcilik eğitimleri, Ar-Ge proje hazırlama çalıştayları, sanayi işletmelerinde Ar-Ge birimlerinin kurulması, gençlerin sanayi işletmelerinde istihdamlarının sağlanması ve gençlerin iş kurmalarına rehberlik edilmesi konusunda çalışmaların yürütüleceğini vurguladı.

 
Konya ABİGEM Direktörü Mustafa Salman’da Konya ABİGEM olarak bölgedeki KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları tüm iş geliştirme hizmetlerini alabilecekleri bir numaralı temas noktası olmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA