• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükakkaşlar:Yüzüstü sürünecek
06 Kasım 2010 Cumartesi 16:19

Büyükakkaşlar:'Yüzüstü sürünecek'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ı koltuğundan eden skandalı ortaya çıkaranların CHP'liler olduğunu ileri sürerek
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ı koltuğundan eden skandalı ortaya çıkaranların CHP'liler olduğunu ileri sürerek, "Basına da çıkaran şantajcı Önder Sav, yine kendileri" dedi.
 
Konya'nın Beyşehir ilçesinde partisi tarafından düzenlenen 24. dönem danışma meclisi toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, muhalefeti ağır dille eleştirdi.
8 yıllık milletvekilliği hayatında hiç yapmadığı bir konuşma ile bu açıklamayı yapmaya kendini mecbur hissettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Büyükakkaşlar, Deniz Baykal'ı CHP'nin genel başkanlık koltuğundan eden görüntülere değindi. AK Partili Büyükakkaşlar, utanç duydukları görüntülerin yayınlanmasını engellenmediği gerekçesiyle Türkiye'den Amerika'ya kadar herkesin suçladığını hatırlatarak, CHP eski genel sekreteri Önder Sav'ı şantajcılıkla suçladı. Büyükakkaşlar, "Ne garabettir, ne basitliktir, yaptığın iş bir kere ahlaken doğru bir şey değil, yaptığın iş örfümüze, adetimize geleneklerimize dinimize uygun değil, ama Allah bir kimseyi düşürecekse rezil ve rüsva edecekse, işte böyle önüne engeller kor. Sonra onlar da öğrendiler, bu işi yapan kendileri, basına çıkaran da şantajcı Önder Sav, yine kendileri. Şantajı niye yaptı, bunlar zaten hepsi yapıyor, o tür ahlaksızlıkları hepsi yapıyor ve buna 'özel hayat' diyor. 'Özel hayatımızı diyor siz basın yayınlarken, ey hükümet niye engellemediniz' diyor.
 
Hani basın hürriyeti vardı, şimdi Önder Sav o şantajla Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlığa seçtirmek istedi. Kemal Kılıçdaroğlu da bir gün, 'Ben genel başkanlığa aday olmayacağım' dedi, ertesi gün kıvırttı, 'Ben genel başkanlığa adayım' dedi. Niye 'Kıvırttı' kelimesini kullanıyorum, gazetelerde çıktı, dansöz resmiyle çıktı. Ben dansöz demeyim, 'Kıvırtıcı' diyeyim. Yani başörtü meselesinde mi kıvırtmadı, hürriyette mi kıvırtmadı, özgürlükler meselesinde mi kıvırtmadı, her şeyde ama her şeyde kıvırttı"
dedi.

"YARGITAY BAŞSAVCISI YALÇINKAYA CHP'NİN SÖZCÜSÜ"
 
Kurultay yapılmasına gerek olmadığını açıklayan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın CHP'nin sözcüsü gibi hareket ettiğini iddia eden Büyükakkaşlar, "CHP'de genel başkan yardımcılarının seçimi için kurultay'a gidilip gidilmeyeceği tartışması yapılırken kavgaları dövüşleri öyle bir had safhaya vardı ki, 'Bunları durduralım, rahatlatalım, kurultaya gerek yok' dedi. Kim dedi? Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, yani sanki CHP'nin sözcüsü veya CHP'nin hukuk müşaviri. 'Kurultay gerek yok deyince' bu sefer Kemal Kılıçdaroğlu'nun eli kuvvetlendi" diye konuştu.

"ÖNDER SAV, YÜZ ÜSTÜ SÜRÜNECEK"
 
Parti teşkilatı ziyaretinde yanına gelerek Hacca gitmek istediğini söyleyen yaşlı bir kişiyle konuşurken İslam'a, Peygambere, hac ibadetine hakaret eden ve bu hakaretlerin Yargıtay'ın verdiği mahkumiyet kararıyla da onaylandığını anımsatan Ahmet Büyükakkaşlar, Önder Sav için, "Yüz üstü sürünecek" dedi. Büyükakkaşlar, "Cenabı Hak kendisine hakaret edilse bunu affediyor, tövbe ile ama resulüne hakaret edilse onu affetmiyor. O Önder Sav, hangi dine mensup ki, sehven söylediyse özür dilemeliydi, özür de dilemedi. Bugüne kadar o söylediği söz bantlarda ve kayıtlarda duruyor. Benim peygamberime hakaret ediyor, ben o yüzden diyorum ki, yüz üstü sürünecek. Onu da göreceğiz, Allah o günleri de bizlere gösterecek" şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de Başbakan Yardımcısıyken Çin ziyareti sırasında, Çin Devlet Başkanıyla Özerk Uygur Türklerinin aleyhine imza atmakla suçladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA