• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyük Türkiye hedefinden vazgeçmeyin
08 Mart 2014 Cumartesi 09:31

Büyük Türkiye hedefinden vazgeçmeyin

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu: '17 Aralık ile paralel yapının 'yolsuzluk ve yetim hakkı' maskesi altında sivil vesayet hedefi gün gibi ortaya çıktı. Bu girişimler Büyük Türkiye idealini aksatmamalı'

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, '17 Aralık operasyonunu tezgahlayanların, yolsuzluk iddia ve ithamlarının altına gizlediği, yetim hakkıyla kamufle etmeye çalıştığı sivil vesayet hedefi gün gibi ortaya çıkmıştır' dedi. 17 Aralık'la birlikte ortaya çıkan paralel devlet yapılanmasının 'Büyük Türkiye' idealini aksatmaması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, darbe girişiminin ülkeyi demokratikleşme, özgürleşme yolculuğundan da döndürmemesi gerektiğine vurgu yaptı. 'Türkiye'de Demokratikleşme ve Sivil Toplum Kuruluşları' konulu konferanstaki konuşmasında Gündoğdu, vesayetçi anlayışları eleştirerek, 'Cumhuru, 'göbeğini kaşıyan adam' ilan edeceksiniz, vesayetçi anlayışınızı cumhuriyet olarak tatbik etmeye çalışacaksınız. Bunun adına demokrasi diyeceksiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Artık ezberlerinizi bozun, aksi takdirde çağdışı kaldınız, kalmaya da devam edeceksiniz' ifadelerini kullandı.

YORULMAK YOK, YOLA DEVAM

Gündoğdu, 'Yorulmadan daha demokratik devlet, daha özgür millet hedefine uzanmalıyız. 12 Eylül 2010 referandumuyla daha da netleştirdiğimiz yol haritasına sadık kalmalı, hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik sosyal hukuk devletini gerçek anlamda tesis etmeliyiz. Paralel devleti ve uzantılarını, yolsuzluk iddialarını hukukun evrensel kurallarına, adil yargılamaya ve bağımsız yargıya dair ilkelere sadık kalarak açığa kavuşturmalıyız ancak, kayıtdışı siyasete de göz yummamalıyız' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA