• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyük çarpıtma ve algı operasyonu
29 Mayıs 2016 Pazar 16:07

'Büyük çarpıtma ve algı operasyonu'

Adalet Bakanı Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırşehir'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bulunan ve yaptığı konuşmayı alkışlayan yüksek mahkeme başkanlarına ve ziyarete ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, yüksek yargı organları başkanlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt gezisine katılmasına yönelik eleştirileri değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı'nın devletin başı sıfatıyla, anayasanın kendisine verdiği yetkiye dayanarak, devlet organlarının uyumlu çalışmasını gözettiğini vurgulayan Bozdağ, yargı organları başkanlarının cumhurbaşkanlarıyla görüşmesinin bu çerçevede, geçmişten bugüne gerçekleştiğine işaret etti. 

Bozdağ, yargı organları başkanlarının, mensuplarının zaman zaman cumhurbaşkanlarıyla bir araya geldiklerini, karşılıklı davetlerine icabet ettiklerine dikkati çekerek, "Bu davetlere sadece Sayın Cumhurbaşkanımız değil, Anamuhalefetin lideri de katılıyor. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, yargı görevi yapanların bir arada bulunduğu kişilerle değil, verdikleri adil ve doğru kararlarla tesis ve inşa edilebilir. Yargı organları başkanları veya yargı görevi yapanlar, herhangi biriyle bir araya geldiği diye, cumhurbaşkanıyla bir arada bulundu diye 'yargı bağımsızlığını yitirdi' demek büyük bir yanlışlıktır. Şekilci anlayışın hala bizi esir aldığının somut bir göstergesidir." diye konuştu. 

Bakan Bozdağ, 28 Şubat 1997'de başlayan süreçte Genelkurmay Başkanlığındaki brifinglere yargı mensuplarının katıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"O zaman hakimler, savcılar, yargı başkanları Genelkurmaya gitmişlerdi, oradaki brifingi sunan kişiyi ayakta alkışlamışlardı. O dönemde CHP ve onun temsilcilerinin bunu eleştiren tek bir cümle dahi kurduklarını ben hatırlamıyorum. Aksine bunu yapanları alkışladılar. Dün 28 Şubat muhtırasıverenleri ayakta alkışlayanları, yargı bağımsızlığıyla yargının tarafsızlığını kaybetmekle itham etmeyen CHP zihniyeti, bugün halkın seçtiği Sayın Cumhurbaşkanıyla bir araya gelinmesini yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına darbe olarak nitelendiriyor. Bu çok çarpıcı bir CHP siyasetinin göstergesidir. Dün öyle, bugün böyle, yarın nasıl davranacaklar onu da bilemiyorum."

"Büyük bir çarpıtma, algı operasyonu vardır. Bunun adı ahlaksızlıktır"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, söz konusu alkışın yazılı ve görsel medyada takdiminin doğru mu yanlış mı olduğunu değerlendirmeden açıklama yapmasının yanlış olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Burada büyük bir çarpıtma, algı operasyonu vardır. Bunun adı ahlaksızlıktır. Bunu yapanı tasvip etmemiz mümkün değildir. Herkes ne niyetle haber yapıyor onu görüyoruz, biliyoruz. Buradan bu algı operasyonu yapanları kınadığımı ifade etmek istiyorum. " 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA