• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyük bir oyun oynanıyor
27 Temmuz 2012 Cuma 17:11

'Büyük bir oyun oynanıyor'

Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Av. Özkan Öztürk, Arakan soykırımının Batılı güçlerin yazdığı bir senaryo olduğunu ve büyük bir oyunun sahnelendiğini söyledi.
Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Av. Özkan Öztürk, Arakan soykırımının Batılı güçlerin yazdığı bir senaryo olduğunu ve büyük bir oyunun sahnelendiğini söyledi. Öztürk, Burma Devlet Başkanı Thein Sein’e bir mektup ve İngilizce mesnevi gönderdi.

Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Av. Özkan Öztürk, Kayalıpark’ta basın açıklaması yaparak Arakan soykırımında Müslümanlara yapılan zulmü kınadı. Arakan’da yapılan zulmün bir senaryo olduğunu söyleyen Öztürk, büyük bir oyunun oynandığını belirtti.
Bu soykırımda bazılarının batılı güçlerin oyununa geldiğini savunan Öztürk, ‘‘bu soykırımda Burma hükümeti ve bir kısım Budist çeteler, batılı güçlerin oyununa gelmiştir. Arakan’da da yaşayan Müslümanların en temel hakları gasp edilerek katliamlar yapılmakta ve göçe zorlanmaktadırlar. İsviçre’nin Cern laboratuarında maddeye kütlesini veren Higgs buzonunu bulmak üzere olan batının, Arakan’a sessiz kalması kabul edilemez bir durumdur. Batılı güçler, uluslararası ilişkilerde çıkar odaklı siyaseti bırakmadıkları sürece insanlık barış içinde yaşayamayacaktır’’ diye konuştu. 

Aynı oyunun Irak ve Afganistan’da da oynandığını belirten Öztürk konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Irak ve Afganistan’da sahneye konulan bu oyun bugün Güney Asya’da Burma’da sahnelenmektedir. Çünkü Burma jeo-stratejik ve jeopolitik bakımından önemli bir konumdadır. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri olan bir ülke olduğu unutulmamalıdır’’

Konya’dan Burma yönetimine de seslenen Öztürk, ‘’ Sevgi, hoşgörü ve kardeşlik şehri Konya’dan Burma yönetimine sesleniyoruz: Arakan’da akan kanı durdur, Müslümanlara yapılan zulme son ver. Küresel aktörlerin oyununa gelmeyin ki Burma Asya’nın incisi olsun’’ dedi.
Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Av. Özkan Öztürk ve üyeler programın sonunda Burma Devlet Başkanı Thein Sein’e zulme son verilmesi istenen İngilizce bir mektup ve mesnevi gönderdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA