• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyük Anadolu Yürüyüşü ekibi Akşehirde
08 Mayıs 2011 Pazar 17:10

Büyük Anadolu Yürüyüşü ekibi Akşehir'de

Çevrecilerin, 40 gün 40 gece sürecek 'Büyük Anadolu Yürüyüşü'nün Akdeniz kolu yürüyüşçüleri eşekli kervanla Akşehir'e geldi.
Çevrecilerin, 40 gün 40 gece sürecek 'Büyük Anadolu Yürüyüşü'nün Akdeniz kolu yürüyüşçüleri eşekli kervanla Akşehir'e geldi.
Büyük Anadolu Yürüyüşü kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkan kervanlardan 4 kişilik Batı Akdeniz kervanı, eşekle birlikte yürüyüşün 27. gününde 384 kilometre yol kat ederek Akşehir'e ulaştı. Elif Arığı, Tayfun Sevimli, Taner Cesur ve İbrahim Bardakçı ve bir eşekten oluşan kervanın 'Anadolu'nun yaşam hakkına sahip çıkalım' çağrısına vatandaşlar da destek verdi. Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkan 13 gün sonra Ankara'da buluşacak olan
13 kervanın amacını Anadolu'nun karşı karşıya olduğu yıkımla ilgili farkındalığı oluşturmak şeklinde açıklayan Elif Arığı, Antalya'dan 12 Nisan'da 4 kişi ve bir eşekle çıktıklarını ve Akşehir'e ulaştıklarını kaydetti. Adı 'Dal' olan eşeğin kendilerine yol arkadaşı olduğunu belirten Arığı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir kervan olarak yola çıktık. Yol boyunca yiyeceklerimizi taşımamız gereken kaplarımız var. Bunları taşıyamadığımız da 'Dal'a yüklüyoruz. Eskiden kervanlar eşekle yola çıkarmış, biz de bunu yaşamak istedik. Akşehir'in ardından Ankara Gölbaşı'na ulaşacağız. 640 kilometre yolu böylece tamamlamış olacağız. Yola çıkan tüm kervanlar burada toplanacak. Biz canlı hayatın sürmesi için yürüyoruz" dedi.
Akşehir Gülmece Parkında bir basın açıklaması yapan grup, "Yaşamımız, geleceğimiz nükleer ve termik santrallerle tehlike altında. Feryadımızı duyan yok. Binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar yok oldu. Ormanlarımız kesiliyor. İnsanlar doğduğu bereketli topraklara artık doymadığı için köyünü terk ediyor. Hızla kalabalıklaşan şehirlerde yaşamak her geçen gün zorlaşıyor. Nasreddin Hoca'nın yıllar önce maya çaldığı Akşehir Gölü son yıllarda gölü besleyen dereler üzerine yapılan baraj ve göletler, ayrıca açılan kuyular yüzünden neredeyse kurumaya yüz tutmuştur. Göle maya çalınarak başlanılan Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nde göle maya çalma geleneği gölün çekilmesi nedeniyle artık Akşehir Gölünde yapılamaz hale gelmiştir. Nasreddin Hoca'nın torunları olarak bindiğimiz dalı kesmenin sadece dalı değil, dalın üzerinde duran insanoğlunu da düşündüreceğini unutmayalım. Nasreddin Hoca gibi kişiliklerin yetiştiği kültürümüzün de doğaya verilen tahribatla yok olacağı ortadadır" denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşçüler, 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganı atarak Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA