• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bütçe maratonu 110a bağlandı
30 Kasım 2010 Salı 12:16

Bütçe maratonu 110'a bağlandı

Konyaya yapılacak yatırımları belirlemek üzere 20 gündür yoğun bir şekilde çalışan İl Genel Meclisi, bütçe maratonunu tamamladı. Ağırlıklı olarak yol yapım ve bakım, eğitim ve sağlığa pay ayrılan bütçe..

Konya İl Genel Meclisi, Kasımayında yaptığı bütçe görüşmelerini yirminci birleşim ile tamamladı. Gelir vegider kalemlerinin tek tek oylanarak kabul edildiği 2011 yılı bütçesi 110milyon TL olarak belirlendi.

İl Genel Meclisi Başkanı AliSelvi başkanlığında 20 gündür yoğun bütçe maratonunu sürdüren Konya İl GenelMeclisi, son oturumunda 2011 yılının bütçe rakamlarını kabul etti. Açılış veyoklama ile başlayan yirminci birleşimde, Konya’nın ilçe ve köylerine yapılacakyatırımlara gidecek rakam 110 milyon TL olarak kesinleşti.

Toplantının açılışında konuşan İlGenel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bütçe çalışmalarında yoğun emeği geçen ValiAydın Nezih Doğan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz’a, İl GenelMeclisi üyelerine, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine teşekkür etti. Konyaİl Genel Meclisi olarak hep ilklere imza attıklarını dile getiren Selvi, “Şehrimizdeönemli yatırımlara imza atıyoruz. Özellikle yollara yapılan 2. kat astarbütçemizin önemli bir bölümü. Okullarımızın bakım ve onarım çalışmaları, sağlıkocağı yapımı, 112 acil merkezleri yapımı, ambulans alımı, mobese alımı, İlTarım Müdürlüğü’ne alınacak gıda denetim araçları, sağlığa yapılacakyatırımlara vereceğimiz destek 2011 bütçesinde yer almaktadır. Diş Hastanesi,Beyhekim Yanık Hastanesi gibi projelerde ise merkezi kuruluş olarak ön ayakolmamız son derece önemli. Organik pazara, mesleki eğitim için yapılacakyurtlara, kültür merkezi, kongre merkezi gibi konulara önem veriyoruz. Bütün buçalışmalara elbette bu bütçe yetmez. Ama biz merkez kuruluş olarak SayınValimiz, Genel Sekreterimiz, karar organımız İl Genel Meclisimiz tarihihizmetlere hep birlikte koşacağız. Bugüne kadar iktidar ve muhalefet hep uyumiçinde çalışarak başarılı yatırımlara imza attı. Bundan sonra da buhizmetlerimiz devam edecek” dedi.

İl Özel İdaresi’nin 2011 yılıgelir ve gider bütçesini İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu BaşkanıMehmet Göksel okudu. Yatırım kalemlerinin tek tek okunarak müzakereye açıldığıbütçe rakamları üyelerden ayrı ayrı ‘kabul’ oyu aldı. Böylece Konya İl Özelİdaresi’nin 2011 yılı yatırım bütçesi, İl Genel Meclisi üyelerinin oybirliğiyle 110 milyon TL olarak bağlandı.

Toplantıda İl Genel Sekreteri MehmetKaçmaz ile Ak Parti Grup Başkan Vekili Süleyman Selçuk ve MHP Grup BaşkanVekili Yılmaz Ünal da söz alarak, bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlereteşekkür etti ve 2011 yılı bütçesinin Konya’ya hayırlı olması temennisindebulundu.

İl Özel İdaresi’nin yatırım kalemlerineayrılan paylar ise şu şekilde belirlendi:

Altyapı ve Ulaşım DaireBaşkanlığı’na 23 milyon 783 bin 925 TL, Tarım ve Kırsal Kalkınma DaireBaşkanlığı’na 8 milyon 845 bin 612 TL, Kültür, Sosyal İşler ve Sağlık DaireBaşkanlığı’na 711 bin TL, İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı’na 30 milyon 757bin 267 TL, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’na 17 milyon 891 bin 200 TL, ilçeözel idarelere 11 milyon 937 bin 668 TL ve diğer birimlere 14 milyon 573 bin328 TL ödenek ayrıldı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA