• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burun kırıldı oyun ortaya çıktı
11 Mayıs 2010 Salı 11:23

Burun kırıldı oyun ortaya çıktı

Konya'da kendisinin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e bağlı müsteşar olduğunu iddia eden bir kişi ile ona aracılık eden bir kişi yakalandı.

Konya'da kendisinin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e bağlı müsteşar olduğunu iddia eden bir kişi ile ona aracılık eden bir kişi yakalandı. Olay, mağdur bir vatandaşın 20'ye yakın kişiyi yüklü miktarda dolandıran şüphelilerden birinin burnunu kırmasıyla ortaya çıktı.

İddiaya göre, 45 yaşındaki Eyüp T., Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in müsteşarının kendisinin arkadaşı olduğunu belirterek, onunla görüşüp işe yerleştirme yapacağını söylemeye başladı. Eyüp T, Ankara'dan tanıdığı işsiz arkadaşı aki Abdil B'yi (52), Bakan Çiçek'in müsteşarı gibi Ankara'dan Konya'ya getirdi. Eyüp T, Konya'da daha önceden ayarladığı işe ihtiyacı olan insanları sahte müsteşarla görüştürdü. Sahte müsteşar da, Bakan Çiçek'le görüşerek 20'ye yakın vatandaşa devlet kurumlarında memur olarak yerleştireceği sözünü verdi. Şüpheliler, bu şekilde vatandaşların bazılarından 4, bazılarından 5 bin TL alarak 80 bin TL'lik vurgun yaptı.

MAĞDUR VATANDAŞ ŞÜPHELİNİN BURNUNU KIRDI
Polis, olayı bir darp vakasından yola çıkarak çözdü. Bir kişinin kendisinin burnunu kırdığını ve tanımadığını belirten Eyüp T'den şüphelenen polis, olayı araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada şüpheli Eyüp T'nin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve müsteşarının ismini kullanarak 5 bin TL'sini dolandırdığı M.G. tarafından dövülerek burnunun kırıldığı ortaya çıktı. Bu bilginin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Eyüp T. ile arkadaşı Abdil B'nin 20'ye yakın kişiyi dolandırdığını ortaya çıkardı. Mağdurları tek tek bulan polis, şüpheliler hakkında 'unvan gaspı ve nitelikli dolandırıcılık' suçundan işlem yaptı. Şüphelilerden Eyüp T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Ankara'da yakalanıp Konya'ya getirilen diğer şüpheli Abdil B. ise adliyeye sevk edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA