• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burhanettin Rabbani Başkan Akyürek’i ziyaret etti
24 Şubat 2011 Perşembe 16:37

Burhanettin Rabbani Başkan Akyürek’i ziyaret etti

Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Burhanettin Rabbani Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti.

Afganistan Yüksek Barış Konseyi Başkanı Burhanettin Rabbani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyarete etti.

Afgan halkının Türk halkını çok sevdiğini, ancak Konya halkının her zaman ayrı bir yeri olduğunu belirten Rabbani, iki ülke arasındaki kültürel bağların Hazreti Mevlana sebebiyle çok ileri seviyede olduğunu ifade etti. Afganistan’dan Türkiye’ye gelenlerin mutlaka Mevlana diyarı Konya’yı da ziyaret ettiğini kaydeden Rabbani, 20 yıl önce de Konya’ya geldiğini, Konya’yı bu süreçte çok gelişmiş olarak gördüğünü söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da Afganistan’dan gelen misafirleri ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti. Hazreti Mevlana’nın Afgan halkı ile Konyalıları birbirine bağladığını belirten Başkan Akyürek, “Sevgi, barış, kardeşlik gibi duygular ekmek kadar, su kadar, hava kadar önemlidir. Tüm yeryüzünün en çok ihtiyacı olan kavramlardır. Bu noktada Barış Komisyonunuzun çabalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

Türkiye’nin son dönemde dünya olaylarında aktif, yapıcı, birleştirici ve çözüm üretici yapısının dünya milletleri için de bir şans olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, millet olarak Afganistan’ın bir barış vahası ve refah ülkesi haline gelmesini istediklerini dile getirdi.

Ziyaretin ülkeler ve şehirler arası dostluğu pekiştirmesini dileyen Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda Burhanettin Rabbani’ye Farsça Mesnevi ve Mevlevi Sikkesi hediye etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA