• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burhan Kuzudan Kemal Kılıçdaroğluna sert cevap
12 Ocak 2012 Perşembe 09:40

Burhan Kuzu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap

"Bana ne ulan geziyorsa, git savcıya söyle"
AK Partili Kuzu, eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un tutuklanması ile isimleri bir kez daha gündeme gelen Çevik Bir ve Yaşar Büyükanıt’la ilgili “Bana ne dışarıdaysa, savcıya söyle, ver belgeleri atsın içeri. Geç bile kaldı bana sorarsanız” diye konuştu.
 
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Anayasa’nın 145. maddesine göre her halükârda adliye mahkemesinde yargılanması gerektiğini söyledi. Habertürk’ün emekli Orgeneral Çevik Bir ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a ilgili iddiaları da içeren sorularını yanıtlayan Kuzu, özetle şunları söyledi:
 
SAVCIYA SÖYLE:
Çevik Bir niye dışarıda? Bana ne dışarıdaysa, savcıya söyle, ver belgeleri atsın içeri. Geç bile kaldı bana sorarsanız. Büyükanıt. Atın içeriye yatsın, bana ne bundan. Böyle bir iddia varsa 28 Şubat, Sincan’da yürüyen tanklar ortada. Başbakan mı koruyor onları? Bizim parti kapatılmaktan zor kurtuldu. Bizimle ne alakası var bunların. (Önceki gece TV’de canlı yayına çıkan Kuzu, bu konuyla ilgili konuşurken “Bana ne ulan geziyorsa, git savcıya söyle” diyerek Kılıçdaroğlu’na da çattı.)
 
GÖREV FARKI:
Yorumlarda “Madem ki görevde, Yüce Divan’a gider” diyor. (Başbuğ) Görevde iken ve görevle ilgili suç çok farklı. Göreviyle alakalıysa Yüce Divan’a gider. Ama er disiplinsizlik yaptı. Çağırdı, ya da yanında bir zabıt katibi var. Genelkurmay Başkanı zabıt katibine bir tokat attı, öldü. Kızdı, saçından tuttu, sürüdü, öldü. Ne yapacağız şimdi, Yüce Divan’a mı gidecek? Kavramı bilen de bilmeyen de konuşuyor.
 
ZILGIT GELDİ:
Hatırlarsanız, gece baskını falan diye bir yasa çıkarıldı. “Halinde-hali dahil” diye bir kelime değişikliği yapılmıştı. Bütün muhalefet birleşmişti. Genelkurmay’- dan bir zılgıt geldi. “Ulan ne oldu, niye haberimiz yok?” filan diye muhalefet feveran etti. Bunun üzerine Anayasa’ya bu konuldu. Askerin sivil yargıya gönderilmesi yolu o zaman açıldı. Ama dava açtılar. Dediler ki şudur budur, biz o zaman 145. maddeye o hükmü koyduk. 148’e de Yüce Divan görevi.....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA