• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Buraya gelip yaptıklarının hesabını verecekler
12 Ağustos 2015 Çarşamba 15:03

'Buraya gelip yaptıklarının hesabını verecekler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'a kaçan Zekeriya Öz ve Celal Kara ile ilgili, 'Muhakkak yakalanacak ve gelip yaptıklarının hesabını verecekler' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem acımasız kararlar verenlerin Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçtıklarını belirterek, "Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Tabii ki şu anda Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya'da yakalandı biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sakarya, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Artvin'den gelen muhtarlarla gerçekleştirilen sekizinci Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında muhtarlara bilgi veren Erdoğan, Külliye kapsamında bölgeye ve Ankara'ya yakıştığına inandığı bir Beştepe Millet Cami'nin Ramazan ayında açılışının gerçekleştirildiğini, büyük bir kongre merkezi ile çok amaçlı salonların inşasının devam ettiğini, içerisinde 5 milyon cilt kitabın bulunacağı, dijital sistemlerle takviye edilecek Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin de yine Külliye içerisinde yer alacağını, bu projelerin 2016 yılının sonuna kadar bitirileceğini anlattı.

Göreve başlarken "Biz, tarafsız olmayacağız. Biz, daima milletimizin tarafında olacağız" dediğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde artık tüm provokasyonlara rağmen siyaset ve toplum mühendisliklerinin yerine milletin rızasına ve teveccühüne dayalı meşru siyaset yöntemleri almıştır. Elbette Türkiye bu noktaya kolay kolay gelmedi. 40 yılı bulan siyasi hayatım bunun mücadelesiyle geçti. Başbakanlık görevini devraldığımız günden itibaren bu mücadeleyi çok daha güçlü şekilde sürdürdük. Vesayetin her türünü milletimizin desteğiyle birer birer aştık. 2007 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için tevessül edilen hukuk cinayetlerini hatırlayın, Cumhuriyet mitinglerini hatırlayın, darbe çığırtkanlıklarını sizler de gayet iyi hatırlıyorsunuz. İşte bu süreç cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçildiği bugünkü büyük değişime vesile oldu."

Erdoğan, şimdi de aynı çevrelerin bugün cumhurbaşkanını "millet değil, parlamento seçsin" dediğine işaret ederek, "Parlamento kim? Onlar milletin vekili. Halk, millet kim? Asıl. Aslın olduğu yerde vekilin hükmü olur mu? Bu bakımdan bu boş çabalar tamamen kıymetini yitirmiştir. Bu çabalar 2013 yılında önce Gezi olayları, arkasından 17-25 Aralık darbe girişimiyle farlı bir çehreye özellikle büründü. 2014 yılında 30 Mart'ta yapılan mahalli seçimler ve arkasından 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi bu girişimleri akamete uğrattı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerle Türkiye'nin demokrasine, kalkınmasına kastedenlerin bir kez daha sükutu hayale uğradıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gezi ve 17-25 Aralık sürecinde şahsımı, o zaman bir resmi ziyaretim sebebiyle Cezayir'e gitmiştim, beni yurtdışına kaçmakla itham eden ihanet şebekesinin mensuplarının birer, ikişer yurtdışına kaçtıklarını görüyoruz. Şu ana kadar 100'ü aşkın bu şebekenin mensupları yurtdışına kaçmıştır. Biz, her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlarız. Kendilerini herkesin ve her şeyin üzerinde görenler birer birer yıkılıp giderken, ülkesini terk ederken, biz burada olduğumuz gibi milletimizle el ele, kol kola, gönül gönüle yolumuza devam ediyoruz.

İşte daha yeni, bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Tabii ki şu anda Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya'da yakalandı biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler. Allah ömür verdiği, milletimizin desteği bizimle olduğu sürece inşallah bu yolda yürümeyi sürdüreceğiz."

"Kalleşlikte sınır tanımıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör eylemlerine değinirken de son eylemlerin, terör örgütünün ve onun destekçilerinin kalleşlikte sınır tanımadıklarını gösterdiğini söyledi. Erdoğan, "Bu süreçte gerçekten çok iğrenç, ibretlik işbirliklerine de şahit oluyoruz. Türkiye'de paralel devlet yapılanması peşinde olan kesimin bölücü örgütle aynı çizgide buluştuğunu görüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyorlardı, 'seni başkan yaptırmayacağız'. Bu sözün aslında Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmayacağı düşüncesini ifade ettiğini, milletimizle biz de çok iyi biliyoruz. Bugün, 'devlet silahlarını sustursun' diyenler, dün de bölücü örgüte 'niye savaşmıyorsun, niye silaha sarılmıyorsun' diyordu. Çünkü bunlar savaş, kan, can istiyor."

Terör eylemleriyle bu milletin birliğini, beraberliğini bozacaklarını, ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceklerini sananların hak ettikleri cevabı aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, " Şunu çok açık net söylemek durumundayım, bu operasyonlar devam edecektir" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Tüm teröristler ya ülkemizi terk edecekler ya da bu silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Bunların da yer tespitini biz yapacağız. Her türlü paralel devlet yapılanmasına son verene kadar da bu mücadele sürecektir.

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne destek verenlerle bu yolda yürümeye varız. Bölücü örgüt ve onun güdümündeki parti, sorumluluklarının gereğini yerine getirmemiştir. Tam tersine sürekli istismarla, sürekli tahrikle tercihini şiddetten ve baskıdan yana kullanmıştır. Çünkü bunlar için yalan adeta itikadi bir meseledir."

"Güçlü bir siyasi irade gerekli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin önündeki sorunlar güçlü bir siyasi iradenin gerekliliğini her geçen gün daha açık şekilde gösteriyor. Bunu sağlayacak yol hangisiyse onun izlenmesini temenni ediyorum. Demokrasinin ve siyasetin en önemli özelliği işte bu tür durumlarda millet iradesine dayalı çözümü daima masada tutuyor olmaktır" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA