• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Burakı hayatta tutma seferberliği
14 Temmuz 2013 Pazar 11:59

Burak'ı hayatta tutma seferberliği

Erzincan'da 2 kişinin öldüğü trafik kazasında başına ve göğsüne aldığı darbeler sonucu ağır yaralan, yaşaması mucizelere bağlanan, Ağrılı ailenin 8 yaşındaki oğlu Burak, ambulans ...

Erzincan'da 2 kişinin öldüğü trafik kazasında başına ve göğsüne aldığı darbeler sonucu ağır yaralan, yaşaması mucizelere bağlanan, Ağrılı ailenin 8 yaşındaki oğlu Burak, ambulans uçakla getirildiği Konya'da hayata tutundu.

Refahiye'den memleketleri Ağrı'ya gitmekte olan Mehmet Karahan yönetimindeki 09 DY 442 plakalı hafif ticari araç, 18 Haziran'da Sivas-Erzincan karayolunun Refahiye çıkışında, aynı yöne seyir halindeki Mehmet Baki Polater'in kullandığı 01 JE 193 plakalı otomobile yandan çarptı. Karahan idaresindeki araç, çarpmanın etkisiyle yoldan çıkarak devrildi. Araçta bulunan Aysel Deniz olay yerinde, Rabia Özer (13) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan 6 kişiden biri olan 8 yaşındaki Burak Karahan'ı yaşatmak için büyük mücadele verildi. Burak'a ilk olarak Erzincan Devlet Hastanesinde müdahale yapıldı. Civar illerde çocuk yoğun bakımda yer bulunamayan ve acil müdahale edilmediğinde hayatını kaybedecek olan Burak, ambulans uçakla Konya'ya getirildi.

- Herkesin "ölür" dediği Burak hastaneden yürüyerek ayrıldı

Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavisine devam edilen Karahan, herkesin kendinden ümidini kesmeye başladığı günlerde yaşama sımsıkı sarıldı. Sağlığına kavuşan Karahan, taburcu edildi.

 Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mahmut Gökdemir, çocuğun kendilerine getirildiğinde hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Sol kolunda kırık ve başında ağır hasar olan hastalarını yaşatmak için herkesin elinden geleni yaptığını ifade eden Gökdemir, "Burak için devlet, ambulans uçak kaldırdı. Sağlık çalışanları yoğun çaba verdi. Çocuk beyin ve kol ameliyatına alındı. Ameliyatlar sonrası sağlığına kavuşan hastamızı taburcu ettik" dedi.   

- "Ümidimizi kesmiştik

Dört çocuk babası Tahir Karahan (29), devletin ve sağlık çalışanlarının oğlunu yaşatmak için verdikleri mücadele karşısında çok duygulandığını belirtti.

Doktorların kendilerine "çocuğunuzun durumu çok kritik ancak inşallah iyiye gider" dediklerinde çok üzüldüklerini anlatan Karahan, "Biz oğlumdan ümidi kesmiştik. Açıkçası iyileşeceğini tahmin etmiyorduk. Umudumuzu yitirmiştik ama şimdi çocuğum sapa sağlam karşımda. Çok mutluyum" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA