• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bunlara 10 koyun versen kaybedip gelirler
10 Eylül 2010 Cuma 23:33

'Bunlara 10 koyun versen kaybedip gelirler'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Saraçhane parkında parti otobüsünden halka seslendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete sevdalı olduklarını belirterek, ''Biz Ferhat, benim halkım Şirin. Aramızda böyle bir bağ var. Onun için dağları dele dele geldik. Şimdi yine deliyoruz, tüm Türkiye'de aynı şeyleri yapıyoruz'' dedi.

Erdoğan, Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda parti otobüsünden halka hitaben yaptığı konuşmada, bu bayramda farklı adımlar attıklarını, anayasa değişikliği paketinin son anlarını halkla birlikte müzakere ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin bu müzakerelerden ileri demokrasiyi yakalamasını istediklerini belirten Erdoğan, ''Darbe anayasasını savunan zihniyet belli. Kimler var? CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, YARSAV, çeteler. 'Evet' cephesinde kimler var? AK Parti, Saadet Partisi, BBP, Hak-İş, Memur-Sen, Kürt aydınlar, bağımsız ülkücüler, MHP'nin Kurucular Kurulu üyeleri. Çünkü onlar bedel ödediler, bedel ödeyenler 'evet' diyor, ama bedel ödemeyenler 'hayır' diyor, aradaki fark bu'' dedi.

Bu gidişin, 2023 hesaplarını doğruladığını ifade eden Erdoğan, ''Türkiye dünyada ilk 10 ekonomi arasına girecek. Çünkü ileri demokrasi, ileri ekonomi. Hesap bu, bu hesabı tutturacağız'' diye konuştu.

Anayasa değişikliği paketiyle kadın haklarının, çocukların istismarının önlenmesinin, şehitlerin dul ve yetimleri ile özürlülerin haklarının anayasal güvence altına alınacağını da belirten Erdoğan, ''Bu ülkede fişleme denilen bir olay vardı. Şimdi fişlemeye son veriyoruz. Şeffaf bir devlete geçiyoruz. Baktığın zaman camın arkasını göreceksin'' şeklinde konuştu.

''BİZ FERHAT, BENİM HALKIM ŞİRİN''


Erdoğan, 1994 yılında göreve geldiklerinde İstanbul'un suyunun akmadığını, kentin çöp dağlarıyla işgal altında olduğunu, hava kirliliğinin başını alıp gittiğini, göreve başladıklarında 180 kilometreden İstanbul'a su getirdiklerini, dağları deldiklerini ifade etti.

İstanbul'un artık su, çöp, hava kirliliği sorunlarının kalmadığını dile getiren Erdoğan, ''Biz bu millete sevdalıyız. Biz Ferhat, benim halkım Şirin. Aramızda böyle bir bağ var. Onun için dağları dele dele geldik. Şimdi yine deliyoruz, tüm Türkiye'de aynı şeyleri yapıyoruz'' dedi.

İstanbul'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 7 tepeyi delerek tüneller açtığını hatırlatan Erdoğan, ''Bunların ellerine 10 koyun verin, kaybedip gelirler. Bunların bir huyu daha var, akşam başka konuşurlar, sabah başka konuşurlar. Tunceli'ye gider 'Genel af' der, Kayseri'ye gider 'Ben öyle demedim' der'' diye konuştu.

Başörtüsü konusuna da değinen Erdoğan, on binlerce kızın başörtüsü sorunu nedeniyle üniversiteye gidemediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

''Kılıçdaroğlu, 'Başörtüsü çalışmasını başlattık' diyor. Kılıçdaroğlu at bu adımı, yoluna gül döşerim. Gittiniz, Gazi Mahallesi'nde çarşaflı bacıma rozet taktınız, ardından bir hafta geçti çarşaflı bacımı otobüsten attınız. Oldu mu bunlar? Bunları ben söylemiyorum, olaylar anlatıyor. Biz sizin dürüstlüğünüze nasıl inanacağız? Akşam başkasınız, sabah başka. Aşacağız bunları pazar günü. Yeterli görmüyoruz. Bununla adımı atacağız, 2011 seçimlerinden sonra yeni katılımcı anayasayı hep birlikte yapacağız.''

ERDOĞAN, TAKSİM MEYDANI'NDA HALKA HİTAP ETTİ

Başbakan Erdoğan, Fatih'ten Şişli'ye giderken geçtiği Taksim Meydanı'nda parti otobüsünden halka kısa bir konuşma yaptı.

''Özgürlükler mücadelesinde hep birlikte dik duracağız ve bundan taviz vermeyeceğiz'' diyen Erdoğan, Türkiye'yi daha ileri ekonomi seviyesine kavuşturacaklarını, bundan kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Şişli'de Cevahir Alışveriş Merkezi önündeki alanda halka hitap eden Erdoğan, darbecileri yıllar yılı kınayanların, onların aleyhinde konuşanların bugün ''darbeciler cephesi''ni oluşturduğunu belirtti.

Anayasa değişiklik paketiyle gelecek yenilikleri anlatan Erdoğan, tatilde olanların yarın mutlaka dönmelerini ve pazar günü oylarını kullanmalarını istedi.

Bunun tarihi bir görev olduğunu ve ihmal edilemeyeceğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''İleri demokrasi için bunu yapmamız lazım. Özgürlükler için bunu yapmamız lazım. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmek için bunu yapmamız lazım. Üstünlerden benim milletim, bu vatandaş çok çekti. Kim bunlar? Statükocular, oligarşinin her çeşidi, çeteler. Hep bunlar birlikte çalıştılar. Bunlar yeri geldi milletvekili, bakan atadılar. Bu ülke bunun için belini doğrultamadı, ama şimdi belini doğrultan bir Türkiye var. İçeride ve dışarıda gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen bir Türkiye var.''

Fişlenmenin insanlık dışı bir olay olduğunu da kaydeden Erdoğan, ''İşte şimdi bu fişlenmeye son veriyoruz. Batıda ombudsmanlık var. Şimdi bunu getiriyoruz'' dedi.

Daha önceki iktidar döneminde Merkez Bankasının kasasında 26.5 milyar dolar bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle dedi:

''Türkiye'ye böyle bir Merkez Bankası yakışır mı? MHP'ye sorduğun zaman milliyetçiydi. Sevsinler senin gibi milliyetçiyi. Eser söyle, ne yaptınız bu ülkede? Onlar 26.5 milyar dolarla bıraktılar, şu anda Merkez Bankasının kasasında 75 milyar dolar var. Bu prangaları kırarsak Türkiye sıçramasını yapacak ve muasır medeniyetler seviyesine çok daha kısa zamanda ulaşacaktır. Yere sağlam basıyoruz. Bu iktidar yoksulluğu da yavaş yavaş eritiyor.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA