• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent Yıldırım umut ve moral verdi
03 Haziran 2010 Perşembe 04:50

Bülent Yıldırım umut ve moral verdi

Gazze'ye insani yardım amacıyla giden ve İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan,
Gazze'ye insani yardım amacıyla giden ve İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen İHH gönüllülerine seslendi.
     Gazze'ye yola çıkış sürecini anlatan Yıldırım, amaçlarının yıllardır ambargoya maruz kalan kadınlara, çocuklara, fakir fukaraya yardım götürmek olduğunu ifade etti.
     Yanlarında hiçbir silah bulunmadığı halde İsrailli askerlerin hain saldırısına uğradıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
     ''İsrailliler hain saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor, biz daha fazla olduğunu tahmin ediyoruz. Birkaç güne kadar sayı tam netleşir.Çok fazla yaralılarımız oldu, iki yaralımızı durumları ağır olduğu için getiremedik. Bizim yaşadığımız çok büyük bir hadise değil,Filistinli kadınlar, çocuklar her gün bu zulmün on kat fazlasını yaşıyor ama şunu bilin siyonizm Yahudileri de yanlızlaştırıyor. Bir çok yahudi de bu durumdan rahatsız. İki gündür hem Filistinliler hem Hristiyanlar hem Yahudiler sokakta. Biz bunu zulme karşı yaptık, içimizde zaten her dinden insan vardı.''
     Gemiye müdahale anında ilk şehit düşenlerin Güneydoğulu vatandaşlar olduğunu belirten Yıldırım, ''Kürt kardeşlerim koşa koşa şehitliğe yürüdü.Onların cenazelerini götürüp memleketlerinde defnedeceğiz. Bütün dünya da görecek Kürtler İslamın dışında mı? Selahattin Eyyübi'nin torunları mı?'' dedi. 
     
     
     Bu olayda bütün dünyanın İsrail'i kınadığını belirten Yıldırım, Yunanistan'dan gelen insani yardım gönüllülerinin çıkartma anında çok dayak yedikleri halde hiçbir şekilde geri adım atmadıklarını söyledi.
     Müdahale anında ve gözaltında kendilerine çok ağır hakaretler edildiğini belirten Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bize dediler ki demirlerle saldırdınız. Biz de dedik ki siz de lavlarla,mermilerle helikopterlerle saldırdınız. Demek ki bizler sizden cesuruz.Onların bu hain saldırısını bütün dünya kınadı. İsrail yaşamak istiyorsa Gazze'ye saldırmaktan vazgeçmelidir.''
     Yıldırım daha sonra sevgi gösterileri eşliğinde alandan ayrıldı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA