• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent Arınç eleştirileri yanıtladı
12 Ocak 2013 Cumartesi 10:00

Bülent Arınç eleştirileri yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Paris'te 3 kadının öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamalarının çarpıtıldığını belirterek, eleştirileri yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Kütüphane'de, ''Diyarbakır Surları UNESCO Yolunda'' isimli serginin açılışına katıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, önceki gün yaptığı açıklamayı hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

''Fransa'da meydana gelen olayı vahşet olarak nitelendirmiştim. Üzüntü duyduğumu ifade etmiştim. İnternet medyasına girdiğimizde bu sözlerimin nasıl çarpıtıldığını, ne kadar kötü amaçlar için kullanıldığını gördüm ve üzüldüm. Ama onları bir kez daha üzmek istiyorum. Yaşanan olay bir vahşettir. Kim yaparsa yapmış olsun, bu ölen kişiler hangi vasıflarla hangi suçlamalarla anılıyor olurlarsa olsun insan hayatına bu şekilde son vermek kimsenin hakkı değildir. Onlar böyle bir ölümü hiçbir zaman hak etmemişlerdi. Suçlu olan insana yapılacak tek şey yargı önüne çıkarılması ve adaletin vereceği cezaya razı olmak gibi bir keyfiyet. Yoksa kimse kimsenin hayat hakkını böylesine hoyratça, böylesine vahşice elinden almak tasvip edilir bir davranış değildir.
Bu olay karşısındaki insani tutumumu, afedersiniz bu olaydan daha vahşi şekilde eleştirmeye kalkanları biraz insafa davet etmek, izana davet etmek görevimizdir. Ölenlere elbette üzüleceğiz. Özellikle bu süreç içerisinde karşımıza çıkacak kötü olaylara karşı da sabırlı olacağız, anlayışlı olacağız. Ve geçmişte yaşanan pek çok olayın böyle bir barış sürecini geciktirmek, ertelemek, reddetmek, inkar etmek, ajite etmek isteyenleri ödüllendirmek gibi davranışların içerisinde olmayacağız. Şahsen ben böyle bir davranışın içerisinde hiçbir zaman bulunmayacağımı söylemek istiyorum.'' AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA