• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bugün Şeb-i Arus gecesi
17 Aralık 2011 Cumartesi 08:55

Bugün Şeb-i Arus gecesi

Öğreti ve mesajlarıyla tüm insanlığın ortak paydası haline gelen gönül dostu, büyük düşünür ve mutasavvıf Hazreti Mevlananın 738nci Vuslat Yıl dönümü etkinliklerinde sona gelindi.
Öğreti ve mesajlarıyla tüm insanlığın ortak paydası haline gelen gönül dostu, büyük düşünür ve mutasavvıf Hazreti Mevlana’nın 738’nci Vuslat Yıl dönümü etkinliklerinde sona gelindi. 7 Aralık’ta başlayan törenler 17 Aralık Cumartesi günkü Şeb-i Arus’la sona erecek.
 
ÖLÜM YENİDEN DOĞMAKTIR
 
“Ölüm günümde tabutum yürüyüp gitmeye başladı mı, ben de bu cihanın gamı var, Dünya’dan ayrılığıma tasalanıyorum sanma, bu çeşit şüpheye düşme, bana ağlama, yazık yazık deme, şeytanın tuzağına düşersem işte hayıflanmanın sırası o zamandır. Beni kabre indirip bırakınca sakın elveda deme, zira mezar cennetler topluluğunun perdesidir. Batmayı gördün ya, doğmayı da seyret. Güneşe ve aya batmadan ne ziyan geliyor ki? Sana batmak görünür, ama o, doğmaktır. Mezar hapis gibi görünür ama o, canın kurtuluşudur.”

Ölümü bu sözlerle anlatan Hazret-i Mevlana’nın 7 Aralık Çarşamba günü başlayan 738’nci Vuslat yıldönümü etkinlikleri Şeb-i Arus’la sona erecek. Mevlana, ölüm hadisesini insanın sevgilisine kavuşması olarak görüyordu. Ve onun için ölüm gününe, ‘düğün gecesi' manasına gelen 'Şeb-i Arus' dedi.

HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİNDE BULUŞACAKLAR

Hazreti Pir için sevgiliye kavuşma anlamındaki bu özel gecede yine binlerce Mevlana aşığı Konya’da bir araya gelecek. Geçirdiği ameliyat sonrası doktorlarının izin vermediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Şeb-i Arus’a gelemeyecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılması beklenen bu yılki törenlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kabine üyelerinin yanı sıra çok sayıda ülke temsilcisi de Şeb-i Arus dolayısıyla hoşgörünün başkentinde buluşacak.

Hazreti Pir’in Hakka Vuslatı olan 17 Aralık günü saat 16.00’da Mevlana Müzesi’nde “Dua ve Gülbang” okunacak. Saat 19.00’da Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Şeb-i Arus törenleri ise protokol konuşmalarıyla başlayacak. İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun sahne alacağı gece Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sema ayininin ardından postnişinin duasıyla sona erecek…
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA