• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Buğdayın 850 lirayı görmesinden endişe ediyoruz
10 Ekim 2012 Çarşamba 12:22

Buğdayın 850 lirayı görmesinden endişe ediyoruz

Yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle ton fiyatı 750 lirayı bulan makarnalık buğdayın sektörde fiyat baskısı oluşturduğu, buğdaydaki artışın devamı halinde makarna fiyatlarının yüzde 25-30 oranında...

Yaşanan rekolte düşüklüğü nedeniyle ton fiyatı 750 lirayı bulan makarnalık buğdayın sektörde fiyat baskısı oluşturduğu, buğdaydaki artışın devamı halinde makarna fiyatlarının yüzde 25-30 oranında artabileceği belirtildi. 
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyada durum buğdayının en lezzetlisinin yetiştiği ülke konumunda olduğunu söyledi. 
Makarnalık buğdayda kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye'nin yaşanan iklimsel sorunlar nedeniyle zaman zaman buğday ithal etmek zorunda kaldığını anlatan Karakuş, sektör açısından sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını aktardı. 
 Bu yıl yaşanan şiddetli don ve ardından gelen kuraklık sebebiyle makarna sektörünün ihtiyacı olan buğday rekoltesinin gerçekleşmediğini vurgulayan Karakuş, ''İster istemez şu anda iç piyasada buğday fiyatı tırmanıyor. Dünyada bazı ülkelerde de tedirginlik var. Ukrayna ve Rusya gibi buğday üreticisi ülkelerin ihracatı yasaklama veya ihracata vergi koyma niyetleri bile makarnalık buğdayın fiyatının yükselmesine sebebiyet verebiliyor'' diye konuştu. 
-''Buğdayın 850 lirayı görmesinden endişe ediyoruz'' 
Makarnalık buğdayla ilgili bir fiyat hareketlenmesi olduğuna dikkati çeken Karakuş, bir taraftan da doğalgaz ve elektrikte artışın olduğunu anımsattı. 
Makarnalık buğdayın ton fiyatının şu an 750 lira olduğunu ifade eden Karakuş, ''Buğdayın 850 lirayı görmesinden endişe ediyoruz. Makarnada bugünlerde yüzde 7 olan fiyat hareketi, eğer önümüzdeki günlerde buğday fiyatlarında aşırı artış olursa yüzde 25-30 seviyesine çıkabilir'' dedi. 
 Karakuş, fiyatların kademeli olarak artabileceğini, amaçlarının büyüyen bir soruna dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.
    

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA