• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu yılın başından itibaren 199 ev yıkıldı
01 Ağustos 2010 Pazar 15:06

Bu yılın başından itibaren 199 ev yıkıldı

Siyonist işgal devletinin Doğu Kudüs ve Batı Yaka bölgesindeki yahudileştirme faaliyetleri hız kazandı
Bunda işgalcilerin yıkım ve yahudileştirme faaliyetlerine, bu faaliyetlerinden hiç geri adım atmamalarına rağmen Abbas yönetiminin ve Arap Birliği'nin onlarla masabaşına oturmayı, doğrudan görüşmeleri kabul etmesinin de büyük payı var.

BM'nin İşgal Altındaki Filistin'de İnsanî Faaliyetlerin Organizasyonu adlı biriminin hazırladığı haftalık rapora göre siyonist işgal devletinin Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerini hedef alan yıkımlarda ciddi artış var. İşgal devleti bu bölgelerdeki yıkımlarını çoğunlukla Filistinlilerin evlerinin ruhsatsız olduğu iddiasıyla gerçekleştiriyor. Oysa işgal devletinin bu bölgede bütün uluslararası anlaşmalara ve düzenlemelere göre işgalci konumunda olduğundan ruhsat verme yetkisi olmadığı gibi herhangi bir binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkma hakkı da yok. Hatta yıkılan evlerin bazıları işgal devletinin buralara girmesinden önce inşa edilmiş olduğundan ruhsatı da o döneme ait. Fakat siyonist devlet bölgede yahudileştirme faaliyetlerinin önünü açmak amacıyla yıkımlar gerçekleştiriyor.

BM'nin adı geçen biriminin bugün (1 Ağustos Pazar) yayınlanan raporuna göre işgal devleti 21-27 Temmuz tarihleri arasında Batı Yaka bölgesinde 17 evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı. Bunların 10 tanesi Ramallah'a bağlı Batı Lebin köyünde bulunuyordu. Bu köyde ayrıca iki koyun ağılını, bir manav dükkanını ve bir araba tamir atölyesini yıktı.

Verilen bilgilere göre işgal devletiyle yapılan anlaşmalarda C kategorisine giren bölgelerde bu yılın başından itibaren yıkılan ev sayısı 199'u buldu. Bu yıkımlar 242 kişinin evlerinden çıkarılıp sürgün edilmesi sonucu doğurdu.

2009 yılı içinde 182 ev yıkılmış, 319 kişi göçe zorlanmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA