• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu ülkede her iki kişiden biri kanser olacak
05 Şubat 2015 Perşembe 10:10

Bu ülkede her iki kişiden biri kanser olacak

İngiltere'de yapılan bir araştırma, ülkedeki her 2 kişiden birine hayatının bir döneminde kanser teşhisi konulacağını ortaya çıkardı.

Kanser araştırmaları üzerine çalışmalar yürüten "Cancer Research UK" derneğinin araştırmasında elde edilen veriler, Birleşik Krallık'taki her 2 kişiden birinin hayatlarının bir döneminde kansere yakalanacağını ortaya koydu.
Cancer Research UK'den yapılan açıklamada, önceden kullanılan hesaplama yönteminde ülkedeki her 3 kişiden birinin kanser olacağını tahmin edildiğini, farklı bir hesaplama yöntemine dayandırılan yeni araştırmanın ise bu veriyi değiştirdiği bildirildi. İnsanların yaşam sürelerinin uzamasıyla kanser teşhislerindeki artışının doğru orantılı olacağı kaydedilen açıklamada, kansere yakalanma riskiyle kanseri yenme oranın da arttığı belirtildi.
Açıklamada, bireylerin yaşam biçimlerinin iyileştirmesinin, kilo verme ve sigarayı bırakmanın, kansere yakanmayı engelleme üzerinde etkisi olduğu ifade edildi. Verilere göre, Birleşik Krallık'ta kadınların yaklaşık yüzde 48'i, erkeklerin ise yaklaşık yüzde 54'ü kansere yakanma riski taşıyor. Kanser riskini arttıran etkenler arasında obezite, kırmızı et tüketimi ve sigara kullanımı ilk sıralarda yer alıyor.
Kadınlarda akciğer kanseri vakaları giderek daha fazla görülmeye başlarken, göğüs kanseri kadınlar arasında en yaygın, prostat kanserinin ise erkekler arasında en yaygın görülen kanser tipleri olarak dikkat çekiyor.
Kaynak : AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA