• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu süreci yönetenler MHPye ciddi zarar verdi
15 Mayıs 2016 Pazar 17:25

'Bu süreci yönetenler MHP'ye ciddi zarar verdi'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, "İmza veren, vermeyen delegelerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu noktada kimseyi eleştirmiyoruz ancak bu süreci yönetenler gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi'ne ciddi bir şekilde zarar vermişlerdir, zarar vermeye de devam ediyorlar." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisindeki olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili, "İmza veren vermeyen delegelerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu noktada kimseyi eleştirmiyoruz ancak bu süreci yönetenler gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi'ne ciddi bir şekilde zarar vermişlerdir, zarar vermeye de devam ediyorlar" dedi.

Karakaya, Parti Genel Merkezi önünde açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "olağanüstü kongre girişimlerini Parti Genel Merkezi'nin nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine Karakaya, mahkeme kararına karşın yürütülen girişimin hukuksuz bir girişim olduğunu bildirdi.

En başından beri MHP'nin geleneklerinde ve teamüllerinde olmayan bir sürecin oluşturulduğunu belirten Karakaya, yaratılan gerginliklerden beslenilmeye çalışıldığını savundu. 

"MHP olarak teamüllerimize ve geleneklerimize uygun hareket edilmesini istedik"

Mahkeme kararının çok açık ve net olduğunu vurgulayan Karakaya, şöyle konuştu:

"Günler öncesinde bu belli oldu ama buna rağmen Milliyetçi Hareket Partisi delegelerini, Milliyetçi Hareket Partilileri bir şov yapma, bir gerginlik oluşturma gayret ve çabasıyla buraya toplamanın ve bu hareketi kamuoyu önünde tartışılır hale getirmenin hiç kimseye faydası olmayacak. Bu gerginliklerden beslenen bir kısım adaylar ki bunların başında sayın Akşener geliyor, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir nolu protokolünü meşgul ederken, yine Milliyetçi Hareket Partisi'nde sekiz yıl milletvekilliği yaparken, Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taşıma ve oyunu artırması noktasında bu denli gayretini göremedik. Bugün çok farklı bir şey var. Bu süreç içerisinde gerginliklerle, mağdur duruma düşme şeklinde bir algı oluşturarak buradan başta kendi şahsi durumları için çıkar elde etmekten başka bir şey değil. Yani bu şu demek değildir; bugün toplanan ya da imza veren ülkücü iradeyi yok saymak anlamında değildir. Yani ülkücü iradenin kararı, imza veren vermeyen tüm delegelerimizin bu konulardaki tercihleri başımızın üstündedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak teamüllerimize ve geleneklerimize uygun hareket edilmesini istedik."

"İmza veren, vermeyen delegelerimiz bizim başımızın tacıdır"

Karakaya, mevcut yönetimin ülkücü iradenin kararıyla göreve geldiğini ve parti tüzüğüne uygun olarak yönetim görevini yürüttüğüne değinerek, aldıkları bu emaneti takvimi belirlenmiş olan olağan kongreye kadar götüreceklerini iddia etti.

Karakaya, Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülkücü iradeden kaçmadığını belirterek, "İmza veren, vermeyen delegelerimiz bizim başımızın tacıdır. Bu noktada kimseyi eleştirmiyoruz ancak bu süreci yönetenler gerçekten Milliyetçi Hareket Partisi'ne ciddi bir şekilde zarar vermişlerdir, zarar vermeye de devam ediyorlar" dedi.

Bu arada, sabah saatlerinde MHP Genel Merkezine gelen Genel Başkan Devlet Bahçeli ve parti yönetimi gelişmeleri makam katından takip ediyor.

Parti yönetimini destekleyen bir grup partili Genel Merkez binası önünde bekleyişini sürdürürken, emniyet güçleri olası bir gerginliğe karşı Genel Merkez binası çevresinde nöbet tutuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA