• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu merkezde hekimler eğitim görecek
06 Ekim 2015 Salı 17:18

Bu merkezde hekimler eğitim görecek

Selçuklu sağlık alanında yeni yatırımlara kavuşuyor. Aile Hekimleri’nin de eğitim göreceği ve bu yönüyle Türkiye’de ilk olan 78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Selçuklu’da sağlık alanındaki yatırımlara yenileri ekleniyor.Mülkiyeti Selçuklu Belediyesi’nde aitken geçtiğimiz günlerde Konya Valiliği’nde imzalanan protokol ile Aile Hekimliği olarak hizmet vermesi amacıyla devri gerçekleştirilen 78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Aile hekimlerinin pratikte de eğitim almasına imkan sağlayacak Aile Sağlığı Merkezi, Nişantaşı ve İhsaniye Mahallesi’nde oturan vatandaşların sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap verecek. 

78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışına Konya Valisi Muammer Erol, Ak Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan ve Leyla Şahin Usta, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci, Konya Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof.Dr.Mehmet Koç, Sağlık camiasından yöneticiler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Merkez Mahallelerin İhtiyacını Karşılayacak

İnşallah hayırlı bir hizmetin başlangıcını yapıyoruz diyerek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Özellikle İhsaniye ve Nişantaşı Mahallelerimizde Aile Sağlığı Merkezi eksikliğini hissediyor ve bu konuda vatandaşlarımızdan da istek alıyorduk. Bugün bu binanın açılması ile birlikte merkez mahallelerimizde bu sorun inşallah halledilmiş olacak. Henüz resmi açılışı yapılmamasına rağmen şuan 600’ün üzerinde resmi kayıtla Aile Sağlığı Merkezimiz hizmet vermeye başladı. Ben buradan tüm hemşehrilerimizi Hazım Uluşahin İş Merkezi’nin hemen yanı başında bulunan Aile sağlığı Merkezimize davet ediyorum” dedi.

Sağlığın İhtiyaç Duyduğu Alanlarda Hizmet Üretiyoruz

Selçuklu Belediyesi olarak sağlıkta önemli işler yaptıklarını ifade eden Başkan Altay,“Bugüne kadar 7 Aile Sağlığı Merkezi açtık ve bu 8’incisi oldu.Bunun yanında Dumlupınar Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi ve bir Diş Hastanesi binasının temelini kısa sürede atacağız. Yine 22 Nolu ve 6 Nolu Sağlık Ocaklarının yenilenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bununla birlikte Özalkent Mahallesi’ne kazandırdığımız Numune Hastanesi Poliklinik binası ve Halk Sağlığı Laboratuvarı gibi farklı çalışmalarda yaptık.Bu konuda en büyük destekçilerimiz Sayın Valimiz başta olmak üzere Sağlık Yöneticilerimiz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Aile Sağlığı Merkezi’mizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.    

78_nolu_aile_sagligi_merkezi_acilis-(2).jpg

Anlamlı ve Değerli Bir Hizmet

Bir Aile Hekimi olarak bıraktığım mesleğimin ardından böyle bir merkezin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyen Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,“ Böyle güzel bir hizmete öncülük ettikleri için Valimize ve Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkürü borç bilirim. Bu hizmetin kazandırılmasını gerçekten çok anlamlı ve değerli buluyorum. Arkadaşlarımız hastanede aldıkları eğitimi burada pratiğe dökerek gerçek hayatta nasıl bir hasta profili ile karşılaştıklarını görebilecekler” dedi.

Sağlık Camiasında 5 yılı Aile Hekimliği olmak üzere 23 yıl hizmet ettiğini ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan,“ Aile Hekimliği uygulamasını başlatan Ak Parti’ye çok teşekkür ediyorum. Çünkü Ak Parti sayesinde aile hekimlerimiz vatandaşlarımız Aile Hekimliğinde buluştu. Aile hekimlerimiz birebir onların dertleri ile dertlendi ve onlara hizmet etti. Aile hekimlerimiz özellikle koruyucu hekimlik alanında hizmet veriyorlar ve bu alanda yoğunlaşmaları gerekir diye düşünüyorum. Hastalığı oluşmadan önlemek, hastanın kontrollerini yapmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için çocuklarımızın aşılarını yapmak gibi görevler Aile Hekimlerimizin görevleri. Israrla Aile hekimlerin görevlerini vurgulayıp sizlerle her zaman birlikte olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

78_nolu_aile_sagligi_merkezi_acilis-(8).jpg

Merkez Türkiye’de İlk Olacak

Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin pratik eğitimi direkt sahada yapma imkanı sağladığını ve bu yönüyle ülkemizde ilk defa hizmet vereceğini ifade eden Konya Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof.Dr.Mehmet Koç,“ Merkezimiz yaklaşık 410 m² alanda hizmet verecek ve merkezde 23 asistanımızın eğitim görevlisi hocamız ve uzman hekimler nezaretinde rotasyonla hizmet vereceği yetişkin ve çocuk hasta muayenehaneleri, gebe, bebek ve çocuk hizmetleri,aşı hizmetleri ve obezite izlemleri yapılacaktır” dedi. Merkezde modern kan alma ünitesi ve ayaktan kemoterapi alma ünitesinin de yer alacağını sözlerine ekleyen Koç, “Merkezimizde her türlü tetkik kendi hastanemizin desteği ile de yapılabilecektir. Ayrıca hastalarımız ve halkımıza yönelik eğitim programları da yapılacaktır. Bu güzel hizmetin yapılmasına vesile olan ve binamızı hastanemize tahsis eden Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a hastanemiz adına çok teşekkür ediyorum”dedi.

78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını yapan protokol üyeleri daha sonra merkezde incelemelerde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA